Žašto žene "stenju" dok vode ljubav? - Otkrile su nam
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Sve što trebate napraviti je pogledati prikaz gotovo bilo kojeg ženskog orgazma na zaslonu pametnog telefona ili kompjutera da biste dobili ideju o tome kako bi žena "trebala" reagirati tijekom seksa. Od hita "Kad je Harry sreo Sally" do serijala "Seks i grad" i bilo kojeg pornića, žene u zanosu strasti ne samo da glasno otkrivaju svoje zadovoljstvo, već ono poprima i pomalo patnički prizvuk - oplakivanja radosti.

Stenju li žene samo zbog i za muškarce?

- Ne postoji toliko puno istraživanja na ovom području, no bombardirani smo kroz medije idejom toga da je stenjanje povezano s orgazmom i dobrim seksom - kaže znanstvenica Kristen Mark sa Sveučilišta Indiana.                                                                                                                                Ako stenjete, partneru dajete do znanja da radi sve dobro, a to očito nije tako - kaže autorica i tzv. seksualna edukatorica Patty Brisben, koja savjetuje ženama da se koriste stenjanjem i uzvicima samo kad je nešto dobro, a ne kad se želi prikriti ono što nije da prije završi.

I ženke životinja se glasaju za vrijeme seksa

Lažno ili ne, žene nisu jedini primati koji proizvode zvukove za vrijeme seksa. Istraživanja u životinjskom carstvu otkrivaju da, primjerice, ženke majmuna babuna, imaju velik broj kopulacijskih glasanja.

To glasanje postaje sve kompleksnije kako se približavaju ovulaciji te kad se pare s babunom koji je više rangiran na njihovoj društvenoj ljestvici. Ženke makaki majmuna također proizvode kratke i glasne povike koji su okidač orgazma mužjaka, a primjera je još...

 

preuzeto:24sata.hr

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano