0 1 UBIJENA DVA ŠAKALA NEDALEKO OD CENTRA MODRIČE: Predatori sve brojniji, ubijaju ovce i ostale domaće životinje (FOTO)

УБИЈЕНА ДВА ШАКАЛА НЕДАЛЕКО ОД ЦЕНТРА МОДРИЧЕ: Предатори све бројнији, убијају овце и остале домаће животиње (ФОТО)

Foto: V.Blagojević

U NEDELjU oko 9 časova lovci Miloš Lukić i Rado MarjAnović krenuli su u običajeni lov. Nisu su ni slutili da će lov završiti skoro u centru sela Dobrinja u blizini svojih kuća.

Neočekvano su primeti sa ulice da se nešto kreće kroz močvarnu njivu. Prvo su pomslili da su divlje svinje, međutim bilo im je sumnjivo jer se kako kažu divlje svinje dragačije kreću.

-Prvo sam pomislio da su psi, međutim naši psi su bili uz nas, pa sam mosilio da su lutalice. U jednom trenutku sam shvatio da se radi o dva šakala. Odmah sam digao pušku i četiri puta pucao. Po dva metka su završila u životinjama.- ponosno priča i pokazuje ne očekivani ulov sedamdeset trogodišnji lovac Miloš Lukić.

Lovci Lukić i Marjnović smatraju da su šakli najveći problem u Lovačkom udruženju „Majna“.Kako kažu oni se sve više iz šuma, sa planina kreću ka naseljenim mestima.

-Puna ih je Trebava i oni su velika opasnost za sve domaće životinje. Vidite oni su došli u centar Dobrinje.To je tri kilometra od centra Modriče. Najčešće napadaju ovce, ali i sve ostale domaće životinje. Jedino psu ne smeju niša, njih ne napadaju- priča iskusni lovac Miloš Lukić 

Šakali su sredinom juna njihovm prijatelju Stevi Stijepiću zaklali u toru 10 ovaca od 26 koliko je boilo stado. Znajući za to oni su pozvali Stijepića da mu se pohvale za ovaj mali lovački podvig. Stijepić je bio obradovan.

-Duže vreme tvrdim da se nakotilo te nemani i da će nam početi napadati decu i ljude po selima. Evo ovaj primer govori da su se gotovo „odomaćili“ i evo vidite kreću se skoro po centru selu. Kada su poklali moje ovce i to je bilo u selu među kućama. – kaže Stevo Stijepić.

Ulovljeni šakali su bili muško i žensko a tačna lokacija u Dobrinji kako smo nezvanično saznali močavarni deo ispod nekadašnjih bazena i ribnjaka porodice Mire Marković.

 

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: