10 MINUTA BI NAS DELILO OD 3. SVETSKOG RATA: Evo šta bi bilo da Amerika ispalila nuklearnu raketu na Rusiju !
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Koliko bi trebalo protivničkim raketama da dolete do Rusije zavisi odakle su ispaljene. Ruski vojni eksperti kažu da ako bi raketa sa atomskom glavom bila ispaljena iz Amerike, njoj do Rusije treba oko 30 minuta leta, što je dovoljno da se razjasni da li je pogrešio sistem za upozoravanje od atomskog napada.

Ali rakete koje bi bile na podmornicama ili na teritoriji bivših socijalističkih zemalja, a sada članica NATO, letele bi do ruske teritorije samo od pet do osam minuta. Moskva i Vašington imaju posebnu vezu preko koje predsednici država i načelnici generalštabova mogu da provere da li se radi o lažnom upozorenju.

Načelnik štaba 15. armije Vazdušno kosmičkih snaga posebne namene, general Anatolij Nestečuk, tvrdi da Rusija nastavlja da pravi radarske stanice koje imaju zadatak da upozore na raketni napad. Sistem ranog upozorenja mora da prepozna radi li se o jednoj ili više raketa koje lete u pravcu Rusije, prenose Večernje Novosti.

Napad jednom raketom „bi bio čudan“, a napad većeg broja raketa značio bi atomski rat velesila. U tom slučaju komandu za odgovor daje predsednik države. Tu prava na grešku nema, kaže general Anatolij Nestečuk.

Eksperti se slažu u oceni da u slučaju totalnog atomskog rata i ispaljivanja više desetina raketa nikakva PVO ne bi bila sposobna da spreči svetsku katastrofu. PVO može da presretne samo manji broj raketa, ali ne i stotine.Govoreći o atomskom ratu prošle godine je Putin kazao da bi agresor „umro ne uspevši da se pokaje“ a građani Rusije bi „kao žrtve agesije i kao mučenici dospeli u raj“. Zato je nedavno na međunarodnom forumu „Valdaj“, Putinu postavljeno pitanje: „Jesmo li sada bliže raju?“

preuzeto:https://beograd.in/

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano