12 MALO POZNATIH STVARI O DRITANU ABAZOVIĆU: Znate li ko mu je bio deda?
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Mladi crnogorski političar Dritan Abazović (34) u žiži je crnogorske, ali i javnosti širom regiona posle parlamentarnih izbora u CG i mogućnosti da opozicija, uključujući i Abazovićev pokret Ujedinjena reformska akcija (URA), formira vladu i posle 30 godina okonča diktaturu DPS-a i Mila Đukanovića.

1. Kada je bio mali, sanjao je da postane ribar, a potom kapetan. "Uvek sam želeo da upravljam i budem na moru" rekao je Abazović jednom prilikom.

2. U svom rodnom Ulcinju najviše voli istoriju i fascinantnu prirodu, a privatno, najponosniji je na brata i sestru.

3. ​Najviše ga ljuti nepravda, a nasmeje glupost.

 

4. Na pitanje šta je za njega uspeh, Abazović je u jednom intervjuu rekao: Biti pravedan, iskren i nasmejan.

5. Voli sve sportove, u nekima je, kaže, dobar.

- Da sam se bavio fudbalom, mislim da bih imao zavidnu karijeru. Nemam više tu brzinu i kondiciju, ali klasa je tu! Nedavno sam osvojio pehar u stonom tenisu, neočekivano - kaže Abazović.

6. Najbolje ga, prema sopstvenom priznanju, opisuje jedan stih...

#FairPlay

null

- Možda iz "Svetlih grobova" Jovana Jovanovića Zmaja - "Šta si hteo? - kud si poš’o? - Tamo kud se stići mora! Zar je vera tako jaka? - Uvek jača od zlotvora! Malo nas je koj’ bi smeli - Al’ vas jaka sila kreće! Zar ko može stići celi? - Ko posumnja nikad neće!

7. Voleo bi, kaže, da ga ljudi upamte po - osmehu i srčanosti!

 

 

8. Abazović je jednom priliko otkrio i koga bi poveo na pusto ostrvo i u kafanu:

- Volim ostrva, ali i druženje, dugačak je spisak... U kafanu bih poveo svakoga sa dobrim raspoloženjem i ko me ne bi zamarao politikom.

9. Ako bi se posle smrti vratio na ovaj svet kao osoba ili kao predmet, Dritan bi, kaže, bio "čamac moga dede iz 1935. godine!" Ljubav prema ribolovu i moru mu je genetski urođena, jer mu je deda bio poznati ulcinjski ribar.

10. Dritan se jednom prilikom osvrnuo i na svoju prvu ljubav, rekao je da je pamti po dobrom i lepom, ali i po sopstvenoj - neodgovornosti.

11. I danas pamti prvi zarađeni novac.

 

In love with the sea 🐟

null

- Svašta sam u životu radio, nije me život mazio. Zarađivao sam pristojno za svoje godine. Prvo što sam radio je bila veleprodaja ribe sa stricem Don Brunom, u periodu sankcija - priseća se Abazović.

12. Veliki je gurman. Voli razne specijalitete i uvek otkriva nešto novo.

- Lično, ne spremam hranu. Jedino gde spremam je na Adi Bojani, u svojoj vikendici za prijatelje i mislim da je to sasvim solidno - otkrio je Abazović prošle godine u jednom intervjuu.

 

 

Izvor: srbijadanas.com

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano