5. OKTOBRA SKOVAN NAJSTRAŠNIJI PLAN: Legiji stiglo "čudno naređenje", ključni IGRAČ je trebalo da bude ubijen!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Srpskog premijera Zorana Đinđića planirali su da ubiju odmah posle 5. oktobra 2000. godine, kada je sa vlasti svrgnut Slobodan Milošević.

Ovo je u svom šokantnom svedočenju otkrio svedok saradnik Dejan Milenković Bagzi (49), na suđenju za pobunu „crvenih beretki" kada ga je ispitivao Zvezdan Jovanović (54), osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Bagzi nije precizirao ko je nameravao da ubije premijera, ali je otkrio da je to čuo kada je Đinđić došao u njegovu kuću u Surčin na sastanak s Miloradom Ulemekom Legijom i Dušanom Spasojevićem Šiptarom.

Zvezdan je pitao Bagzija da li je s Ljubišom Buhom i Dušanom Spasojevićem organizovao sastanak Zorana Đinđića i Legije u svojoj kući i bio prisutan na njemu. Bagzi je odgovorio potvrdno i opisao događaj:

"To je bilo 5. oktobra, noć posle toga. Tad me je čak i Legija nazvao telefonom. Nije mogao da dobije Dušana, nije mogao da dobije Čumeta i onda je rekao da ja probam da nađem i Čumeta i Dušana, da je dobio neko naređenje da ubije kao pokojnog premijera, da se nešto dešava čudno i da probaju da organizuju taj sastanak koji je održan kod mene u kući, u Surčinu", precizirao je Bagzi.

Zvezdana je zanimalo kako je uspeo da dovede Đinđića na sastanak.

"Nisam ja uspeo. Ja sam zvao sam Čumeta, a on je nekog nazvao, da l' Dragoljuba Markovića ili nekog drugog, pa smo stupili u kontakt", rekao je on i na insisitiranje Zvezdana da li je Đinđićevo obezbeđenje došlo do njegove kuće ili je ostalo negde dalje, odgovorio da misli da je ono ostalo negde na benzinskoj pumpi.

Bagzi je otkrio i da je Legija tajno snimao Đinđića kada je dolazio na protest JSO u Kuli, u novembru 2001. On je dodao da su tada postavili i svog kamermana da snima tajno premijera.

"Premijer nije ni znao da će da bude sniman i završilo se tom njihovom pobedom. Tačnije, pobedom Dušana i Legije. Mada, kada je Legija došao posle svega u Šilerovu, rekao mu je: „Jesi li video kakav je snimak ispao, kako je sve ispalo", Dušan mu je odgovorio: „Ej, pa daj da damo pare ovom kamermanu". Legija mu je rekao: „Nema potrebe da mu dajemo, ja sam mu kupio tu kameru", naveo je svedok saradnik.

(Mondo)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano