Abazović: Ako Đukanović bude opstruirao funkcionisanje države, znaćemo kako da odgovorimo (VIDEO)




PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Nosilac liste Crno na bijelo, Dritan Abazović izjavio je da lično vjeruje da novi crnogorski premijer treba da bude neko "građanske, progresivne orijentacije koji bi bio dobra reklama Crnoj Gori, i u svijetu u samoj Crnoj Gori".

On je  naveo i da je još rano govoriti o personalnim rješenjima.

Abazović je, u intervjuu za novi broj nedjeljnika NIN, naveo i da će vlada sastavljena od tri pobjedničke opozicione liste pasti ako iznevere međusobni sporazum. 

"Očekujem da oni koji žele da budu deo sporazuma poštuju sam sporazum. Ako to hipotetički ne bude ispunjeno, pašće vlada. Kraj priča. Odgovorni političari se drže dogovora. Po cijenu političke krize", rekao je Abazović.

On je, govoreći o tome da li će neka pitanja kao što je Kosovo ili NATO postati tačke sporenja, naveo da je "nemoguće ući u glave i srca ljudi i promijeniti to kako se osećaju".

"Razmišljati tako je diletantizam", rekao je Abazović.

"Ali to ne znači da je nemoguće dogovoriti se o principima formiranje nove vlade", rekao je Abazović, koji je juče sa ostalom dvojicom lidera opozicije - Zdravkom Krivokapićem i Aleksom Bečićem potpisao koalicioni sporazum o novoj vladi.

On je rekao i da je "po njegovom skromnom sudu (crnogorski predsjednik Milo) Đukanović politički završio".

"Kohabitacija će biti dobar test za demokratski potencijal Crne Gore, makar trajala nekoliko mjeseci", rekao je Abazović.

Prema njegovim riječima, logično bi i moralno bilo da Đukanović "podnese ostavku po formiranju vlade i da se potom raspišu predsjednički izbori".

"Uloga predsjednika je ionako protokolarna. Priznao je poraz, a ako bude opstruirao funkcionisanje države, znaćemo kako da politički odgovorimo", naglasio je Abazović

Mondo.ba





Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano