Aerodromi u BiH od ponedjeljka počinju sa radom
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Predsjedavajući Vijeća ministra Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija izjavio je da je na današnjoj sjednici Vijeća ministara donesena odluka da BiH 1. juna otvara granice bez ograničenja prema zemljama regiona.

“Pitanje otvaranja granica BiH i preferencijalnog tretmana domaće robe je nešto što smo morali završiti do 1. juna”, rekao je Tegeltija na konferenciji za novinare u Sarajevu nakon sjednice Vijeća ministara.

Također, danas Tegeltija je danas poručio kako odluka o zatvaranju graničnih prijelaza na aerodromima u Banjoj Luci, Mostaru, Tuzli i Sarajevu, a koja važi do 1. juna, neće biti produžena.

U konačnici, takva odluka znači da će od nedjelje, 31. maja, od 24 sata biti otvoren i međudržavni aviosaobraćaj, te da će putnici, ovisno iz koje države dolazili poštovati postojeći režim.

Putnicima koji u Bosnu i Hercegovinu budu dolazili, a nisu iz zemalja regiona, biti će omogućeni poslovni dolasci, uz poziv pravnog subjekta i negativni test na koronavirus koji ne smije biti stariji od 24 sata. 

(Tuzlanski.ba)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano