Amerikancima je u karantini svaki dan Black Friday

Prošle godine na tradicionalni 'Black friday', Crni petak, pravi shopping praznik, Amerikanci su na kupovinu putem mreže potrošili rekordnih 7,4 milijarde dolara. Tri dana poslije bio je Cyber ponedeljak, a potrošeno je, nevjerovatnih 9,4 milijarde dolara, također rekordnih. 

Odlične brojke za koje niko nije očekivao da će se nekada, barem ne u skorije vrijeme, moći oboriti i da će doći novi rekordi. Onda se dogodilo šta se dogodilo, pandemija koronavirusa se proširila, natjerala ljude na izolaciju i internet trgovina doživjela je pravi procvat.

PriceSpider, internetska trgovinska platforma, u periodu od 22. do 28. aprila zabilježila je rekordan promet na webshopovima koji je koriste, a volumen prometa bio je usporediv s prošlogodišnjim Crnim petkom, pa čak i veći. Broj transakcija u pomenutoj sedmici bio je ukupno 22% viši, dok je za čak 59% porastao broj pregleda raznih proizvoda u internetskim trgovinama.

Prema podacima PriceSpidera, dolazise do zaključka da je online kupovina za vrijeme pandemije u cijeloj SAD premašila sedmicu održavanja tradiconalnog Crnog petka i Cyber ponedeljka. Nakon pomenute posljednje sedmice aprila, nastavljen je uzlazni trend posjeta internetskim prodavnicama, pa je rekord zabilježen 3. maja. Tada je promet na webshopovima ove platforme bio čak 233% veći od prosječnoga, onog prometa prije pandemije.

 

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano