AMFILOHIJE PREDOSEĆAO KRAJ: Tražio je da ga ispovedim, bio je SPREMAN ZA PUT! Potresna beseda Atanasija Jevtića

U liturgijskoj besedi nakon čitanja Jevanđelja besedio je umirovljeni Vladika Atanasije Jevtić, koji je kazao da je Mitropolit Amfilohije, koji mu je brat od detinjstva, sa kojim je živeo, služio i monahovao, svedok vaskrsenja.

 

– Pre nekoliko dana, dolazeći sa Kosova, posetio sam Mitropolita u bolnici, on je zatražio da ga ispovedim, a ja sam zatražio da on mene ispovedi, i tako smo se međusobno jedan drugom ispovedili, oprostili.

Očigledno da je on predosećao i zato je hteo da se ispovedi. On je bio spreman za put, ali braćo i sestre i draga deco, sav put njegov je bio put Hrista. Rođen je na Hristov dan rođenja, zato je poneo njegovo ime Risto i nosio ga je, a sveti oci tako i kažu da je cilj hrišćanskog života da prođemo sve stadijume Hristovoga života i on je to učinio.

Kako je kazao Preosvećeni vladika Atanasije Mitropolit je bio svedok vaskrsenja Hristovoga i to je njegov život:

– Pokazuje se da je on već bio spreman za to, predosećao je očigledno i ima još drugih dokaza, ali ovo što je meni rekao da se ispovijedim jer idem Bogu na Sud i tako je uradio.

Neka mu je blagosloven put kojim ide, i duša i telo, i zahvalnost. Isto tako zahvalnost našem Svetom Luki Jevanđelistu i Svetom Petru Mitropolitu Čudotvorcu Cetinjskome što su ga uzeli danas u njegovu družbu i tako ćemo imati trostruki praznik da slavimo. Radjumo se vaskrsenju, on je svjedok vaskrsenja!

 Kurir.rts/Novosti

Foto AP/Risto Božović, Zorana Jevtić

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: