AMFILOHIJE PRVI SAZNAO ISTINU: Srpski junak mu otkrio pod Ostrogom da je izvršio atentat!

Jovović je umro u junu 1999. godine.

Mitropolit Amfilohije preminio je jutros nakon mesec dana borbe sa korona virusom. Malo je poznato da je upravo on zaslužan što je javnost saznala ko je pucao u vođu Nezavisne države Hrvatske Antu Pavelića u Argentini. Iako je atentant četiri decenije bio misterija, istina je otkrivena pod Ostrogom.

Blagoje Jovović je 10. aprila 1957. godine u argentinskom predgrađu Lomas del Polmar sa dva metka teško ranio Pavelića. Poglavar NDH se nikada nije oporavio od poslednica ranjavanja, a umro je dve godine kasnije u Španiji.

Nakon 55 godina od izgnanstva, Jovović se vratio u rodnu Crnu Goru i tamo otkrio istinu upravo mitropolitu Amfilohiju.

 
 

- Bilo je to krajem 1998, možda i početkom naredne godine. Preda mnom je bio stamen, stabilan čovek, visok kao jablan, u poodmaklim godinama. Bio je to nekadašnji mladi oficir Srpske kraljevske garde.

Kaže, doputovao iz Argentine, prvi put u otadžbinu posle uspostavljanja komunističke jugoslovenske vlasti, koju je prezirao... Da, razgovarali smo.

Govorio je da su u proleće, mislim da je bio april 1957, on i Milo Krivokapić pucali i ranili Pavelića u Buenos Ajresu. Podlegao je Pavelić ubrzo u Španiji... Blagoje je po povratku u Argentinu umro. Bio sam tamo, posetio sam mu porodicu i grob u Rosariju - ispričao je svojevremeno Amfilohije.

Inače, Blagojeva ćerka Karina živi u Argentini, a za RTS je isptičala da se Jovović vratio u tadašnju Jugoslaviju u decembru 1998. na sahranu brata. Pre toga je otišao u manastir Ostrog.

- Tamo je razgovarao sa mitropolitom Amfilohijem koji ga je nagovorio da otkrije istinu svima. Tek te noći moja porodica i prijatelji su saznali za njegovu priču - rekla je Karina Jovović.

Jovović je umro u junu 1999. godine.

izvor: srbija danas

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: