ANA I DESET MINISTARKI: Ove žene vladaće Srbijom!

Od 21 ministarstva, više od pola pripašće ženama. Analitičari ocenjuju da će vlada u ovom sastavu, iako bi trebalo da traje svega godinu i po, biti pravo osveženje.

 

Nova vlada imaće nešto više od 50 odsto žena - uz mandatarku Anu Brnabić, u Nemanjinu 11 ulazi još 10 dama!

 

Prema saznanjima našeg lista, članice nove vlade su: Zorana Mihajlović, koja će ili ostati u sektoru građevine ili preuzeti resor energetike, Jadranka Joksimović, koja će, po svemu sudeći, nastaviti da vodi resor za evrointegracije, kao i Anđelka Atanasković, koja bi mogla da dođe na čelo Ministarstva privrede.

 

Nova lica

 

U Nemanjinu 11 ulazi i Irena Vujović i to, najverovatnije, kao ministarka zaštite životne sredine, Gordana Čomić, bivša poslanica DS, najizvesniji je kandidat za minstarku za rodnu ravnopravnost i društveni dijalog, kao i Marija Obradović, dosadašnja poslanica SNS, ali je i dalje pod znakom pitanja na čelo kog resora će ona doći.

 

Darija Kisić Tepavčević, članica kriznog štaba, prema nekim informacijama biće ili na čelu Ministarstva za rad ili Ministarstva prosvete, dok bi sektor pravde mogla da preuzme Maja Popović, bivša šefica kabineta direktora BIA. Maja Gojković je novi ministar kulture, dok će Ministarstvo trgovine preuzeti Tatjana Matić.

 

Ravnopravnost

 

Srpska napredna stranka će danas održati sednicu Predsedništva, kada će, posle četiri meseca od izbora, biti poznata imena svih ministara.

 

 

Veliki broj dama u vladi je, prema rečima političkog analitičara Dragomira Anđelkovića, pravo osveženje.

 

- Dobro je da se teži rodnoj ravnopravnosti, ali ne po cenu efikasnosti. Nadam se da se vlada pravila po tom principu i svakako da će biti vlada kontinuiteta - navodi Anđelković.

 

Kurir rs

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: