Arizona, novo žarište virusa korona u SAD
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

FINIKS - Bolnice u Arizoni ponovo će aktivirati planove o vanrednom postupanju zbog epidemije virusa korona nakon naglog skoka broja novooboljelih poslije otvaranja države, koja zajedno sa jugozapadnim susjedima postaje novo žarište.

Mjere karantina u Arizoni ukinute su 15. maja, a broj slučajeva zaraze porastao je za 115 odsto od tada, rekla je direktorka zdravstvene službe Kara Krist, upozorivši da će Arizoni možda biti potrebne nove mjere socijalne distance ili privremene bolnice, prenosi Rojters.

"Od 15. maja broj pacijenata na respiratoru se učetvorostručio", saopštila je medicinska mreža Baner Helt, navodeći da su njeni kapaciteti intenzivne njege puni.

Prošle nedjelje je broj novooboljelih u Arizoni, Novom Meksiku i Juti porastao za 40 odsto ili više u odnosu na prethodnu sedmicu.

Guverner Dag Dusi poručio je građanima Arizone da moraju da nose zaštitne maske u javnom prostoru jer će u protivnom morati ili da primijeni plan o privremenoj bolnici ili uvede mjeru ostanka kod kuće ili obje stvari.

(Nezavisne)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano