Atletico Madrid pomaže u borbi protiv korone

Atletico Madrid prepustio je gradu svoje kuhinje na stadionu Wanda Metropolitano gdje će se pripremati obroci za najugroženije porodice.

Stadion Wanda Metropolitano, izgrađen je 2017. godine na sjeveru Madrida, a zaključan je od 14. marta kada je zbog koronavirusa i zvanično prekinuto špansko prvenstvo. U njegovoj unutrašnjosti nalazi se prostor od oko hiljadu kvadratnih metara s pećima i modernim škrinjama za zamrzavanje hrane. Tokom utakmica i koncerata tu se pripremaju jela za posjetitelje, kao i za zaposlenike. Taj prostor sada ne služi ničemu jer je 47 miliona stanovnika Španjolske zatvoreno u svojim stanovima i kućama zbog koronavirusa.

Dio unutrašnjosti stadiona

Tu se, međutim, može proizvesti između 1.000 i 50.000 obroka dnevno, izvijestila je vlada pokrajine Madrid. Njena predsjednica Isabel Diaz Ayuso je obišla taj prostor gdje se susrela s klupskim predsjednikom Enriqueom Cerezom. Potpisali su sporazum prema kojem će Atletico prepustiti svojih sedam kuhinja firmama za pripremanje hrane dok u zemlji traje vanredno stanje.

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano