AZERI DIVLJAČKI UNIŠTAVAJU PRAVOSLAVNA JERMENSKA GROBLJA: Snimci iz Karabaha zgrozili svet (VIDEO)

Na društvenim mrežama su se pojavili gnusni snimci koji pokazuju kako azerbejdžanski vojnici ruše jermenska groblja u oblastima nad kojima su preuzeli kontrolu.

 

U pozadini se čak čuje i smeh muškarca koji snima, a sve su postavili na mrežu TikTok.

 

null

More footage of Azerbaijani Military destroying Armenian graves soon as they took over the Armenian territories. This is why Armenians took the tombstones and bodies of their loved ones with them. pic.twitter.com/vIgfQcNmiw

"Ovo je razlog zašto su Jermeni poneli i nadgrobne ploče i tela svojih bližnjih prilikom napuštanja Karabaha", pisalo je u jednom komentaru.

Ինչպես են ադրբեջանցիները լկտիաբար պղծում և ավիրում են հայերի գերեզմանները

© Hayacq.com Twitter: https://twitter.com/Hayacqcom Facebook: https://www.facebook.com/Hayacqcom-1677699292305365/ Instagram: https://www.instagram.com/hayac...

Mnogi Jermeni su ozlojeđeni i ljuti i na vladu u Jerevanu, ali i na Rusiju, koja je posredovala u potpisivanju sporazuma za koji kažu da ih je bacio na kolena.

Primera radi, stanovnici grada Karvačara počeli su da pale svoje kuće nakon objave o predaji nekih teritorija Karabaha Azerbejdžanu. Kako nisu želeli da ostave ništa za sobom, jedna porodica je na kamion stavila i svoju montažnu kućicu i krenula u novi život.

FOTO: AP SERGEI GRITS

Podsetimo, lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu.

Kurir.rs

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: