BAJDEN TAČIJA POREDIO SA DŽORDŽOM VAŠINGTONOM: Upros ovom NESREĆNOM poređenju, KOSOVSKI DŽORDŽ iza rešetaka!

Kandidat demokrata za predsednika SAD Džozef Bajden uporedio je svojevremeno Hašima Tačija sa Džordžom Vašingtonom, a kosovski "Džordž Vašington" je od sinoć u pritvoru u Hagu zbog ratnih zločina za koje ga tereti Specijalno veće tog suda.

Naime, prilikom susreta Bajdena, tada potpredsednika SAD, i Tačija, tada premijera privremenih institucija u Prištini, u julu 2010. godine u Beloj kući, Bajden je naglasio da je Tači "kosovski Džordž Vašington".

Na to "nesrećno" poređenje podseća i portal Kosovo on lajn.

Ni Tačijeva proslost, koja je sada predmet optužnice Haških veća, ni godine posle tog susreta, međutim, nisu potvrdile Bajdenove ocene i navode.

Naime, kako je navedeno u saopštenju Tačijeve kancelarije o tom susretu, Tači je izrazio duboku zahvalnost Sjedinjenim Državama za doprinos "oslobođenju i nezavisnosti Kosova".

Tači je takođe izrazio uverenje da će nakon mišljenja Međunarodnog suda pravde, te 2010. godine započeti novi talas priznavanja tzv. Kosova uz ocenu da je nezavisnost Kosova donela više mira, stabilnosti i razvoja u regionu.

Bajden je Tačija uveravao da je za SAD nezavisnost Kosova nepovratna i da teritorijalni integritet tzv. Kosova ostaje nepovrediv.

On je izrazio veliko poštovanje posvećenosti kosovske vlade vladavini zakona, njihovoj odlučnosti u beskompromisnoj borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, održivom ekonomskom razvoju, poštovanju prava zajednica i drugim razuvojnim procesima.

Kurir.rs/Tanjug

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: