Bećković odgovorio Đukanoviću: Nisam ja progonio monahe i pjesnike
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

BEOGRAD - Akademik i istaknuti srpski pjesnik Matija Bećković odgovorio je na nedavnu izjavu lidera Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića, koji je rekao da je "Bećković svoj život potrošio da bi negirao nešto što je jedina njegova autentična vrijednost", rekavši da ne zna zašto jedan predsjednik Republike ne bi govorio istinu.

Ima li nekog da ne zna da sam ja cijelog života negirao Crnu Goru, a on je opjevavao i proslavljao u svojim poemama. I što je najgore ja sam Crnu Goru negirao zgrćući milione, a on je pjevao u njenu slavu o svom trošku ne tražeći od nje nikad ništa - rekao je Bećković.

Ko ne zna, upitao je Bećković, da je on u 21. vijeku progonio monahe i pjesnike počev od Njegoša do Amfilohija i Joanikija.

- Ko ne zna da sam ovog posljednjeg i hapsio, pa čak nedavno namjeravao i da ga ubijem usred Beograda i tako pokušao da litije pretvorim u pogrebne povorke. Ko ne zna da sam ja iz Crne Gore progonio sveštenike koji nisu Crnogorci, a zaštitio ih je predsjednik Republike rekavši da bi to bilo kao kad bi Grčka iz Svete Gore istjerivala monahe koji nisu Grci - istakao je Bećković.

Srpski pjesnik je dodao da je, uprkos rezoluciji EU kojom je izjednačen komunizam i fašizam, ove godine podigao spomenik Titu usred Crne Gore i zaprijetio da ću oburdati svaki kamen ako neko pokuša da podigne neku novu crkvu ili obnovi Njegoševu kapelu na Lovćenu.

- Onda nije čudo što sam mu, poštujući evropski sistem vrijednosti, zabranio ulaz u Crnu Goru tako da je predsjednik Republike bio primoran da se odmetne u šumu, što je prvi slučaj u deset vijekova crnogorske državnosti - rekao je Bećković, prenosi portal In4s.

Bećković odgovorio Đukanoviću: Nisam ja progonio monahe i pjesnike

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano