"BIO JE NEPONOVLJIV" Bajaga i Milan Đurđević o Balaševiću i njegovom doprinosu kulturi

Otišao je veliki pjesnik, ovo je ogroman gubitak za našu kulturu, saglasni su Momčilo Bajagić Bajaga i Milan Ðurđević, frontmen benda Neverne bebe u izjavi povodom smrti Ðorđa Balaševića.

Lider sastava “Bajaga i instruktori” kaže da mu je mnogo teško i da je virus Kovid 19 izuzetno nepredvidiva i opaka bolest koja ne bira.

– Ðole je bio jedan od simbola jugoslovenske pop scene i njegove pjesme su bile prepoznatljive od Vardara pa do Triglava. Mnogo mi je teško i nikako ne mogu da “obradim” informaciju da Ðoleta više nema. Bio je veliki pjesnik i nema sumnje da je njegov odlazak veliki udarac za našu kulturu – kazao je Bajagić.

Milan Ðurđević kaže da je Balašević bio neprevaziđeni pjesnik na regionalnoj pop sceni i da je imao poseban muzički izraz koji je oduševljavao milione ljudi.

– Lako je bilo voljeti Balaševića kada je bio vrhunski pjesnik. Ostavio je nemerljiv trag u našoj pop kulturi i raznježio svojim pjesmama brojne generacije. Nesumnjivo je njegov odlazak ozbiljan gubitak za našu kulturu, ali i za sve ljudi koju su voljeli njegove pjesme. Balašević je bio neponovljiv – kazao je Ðurđević.

Podsjetimo, Ðorđe Balašević je preminuo danas u 67. godini.

 

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: