BOJNA ČAVOGLAVE SE ORILA ISPRED CETINSKOG MANASTIRA: Pristalice DPS dobro znaju pesme ustaškog pevača! (VIDEO)
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Kako svedoče brojni video zapisi iz crnogorske prestonice, „milobraniteljski“ susret ubrzo je izgubio privid „odbrane države od izdajnika“ i pokazao svoj pravi karakter – režimski šovinisti i srbofobi napravili su svojevrstan ustaški pir, „ratujući“ sa Srbima uz pjeseme Tompsona i Miroslava Škora.

Tako je skupina koja je negodovala i „evivala“ dok su zvonila zvona Cetinjskog manastira, utehu našla u Tompsonovoj pjesmi „Bojna čavoglave“, i „pomiriteljskoj“ poruci – „Stići će vas naša ruka i u Srbiji“.

Osim Tompsona, „branitelji“ odlazećeg režima tešili su se i pesmom Miroslava Škora „Sude mi“, posvećenoj ratnim zločincima, hrvatskim generalima u Hagu.

Cetinje, septembar 2020.

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Security Check Required

null

 

Podsjetimo na izjavu Škora u kojoj govori kako se u trenutku oslobađajuće presude generalima Gotovini i Markaču vozio ulicama Zagreba, a onda – stao i zaplakao…

Iako je očigledno da su pjesme ‘Sude mi i ‘Svetinja’ o generalu Gotovini, ja sam te pesme posvetio svim hrvatskim generalima; i generalu Blaškiću, Markaču, Čermaku, svim generalima iz BiH koji su i dan danas u Haagu, uključujući šestorku, pa i svakom hrvatskom čovjeku koji je bio u situaciji da brani svoje svjedočenje ljubavi prema svojoj zemlji.”.

S obzirom da Milogorci obožavaju Sekulu Drljevića, Savića Markovića Štedimliju i tako baštine ustašku ideologiju, te da je gradonačelnik Podgorice, poznat po žaljenju što Crna Gora nije riešila svoje nacionalno pitanje po modelu Hrvatske iz 90-ih – „nazočio“ skupu na Cetinju, jasno je da na najavljenom skupu u Podgorici, dobronamerni i normalni građani Crne Gore namaju šta da traže.

 

Kurir.rs

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano