Bokserskom klubu Mostar četiri medalje na prvenstvu Bosne i Hercegovine
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

U Bijeljini je održano seniorsko pojedinačno prvenstvo Bosne i Hercegovine u olimpijskom boksu.

Na pomenutom takmičenju učestvovali su i takmičari bokserskog kluba “Mostar”, a iz Bijeljine su se vratili sa četiri medalje oko vrata.

Bokserski klub "Mostar" predstavljali su Filip Ćurić u kategoriji do 67 kg,  Bakir Tiro u kategoriji do 81kg, Juraj Soldo u kategoriji do 91+kg i u ženskoj konkurenciji Alana Muštović u kategoriji do 75 kg, a sa takmičenja su se vratili sa jednom zlatnom, dvije srebrene i jednom bronzanom medaljom.

Zlatnu medalju osvojila je Alana Muštovič u ženskoj konkurenciji, srebrene medalje osvojili su Bakir Tiro i Juraj Soldo dok je bronzanu medalju osvojio Filip Ćurić.

U stručnom štabu bokserskog kluba "Mostar" navode da su Bakir Tiro i Juraj Soldo u finalu boksali ravnopravno ali je rezultate mečeva odlučio  renome njihovih protivnika. 

Juraj Soldo i Dašo Simeunović su u finalu prvenstva proglašeni najborbenijim parom, a protivnik Bakira Tire Ahmed Džananović proglašen je najboljim bokserom prvenstva Bosne i Hercegovine. 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor:

Ime mi je Muamer Zukanović Rođen sam 04.08.1996. godine u Mostaru gdje sam 2015. godine završio Karađoz-begovu medresu, a odmah zatim upisao komunikologiju na Fakultetu humanističkih nauka Univerziteta Univerziteta "Džemal Bijedić" Bio sam angažovan na poslovima vezanim za odnose s javnošću Islamske zajednice Čapljina, a moji zadaci i obaveze odnose se na održavanje društvenih mreža i web stranice pomenute institucije. Imam iskustvo radijskog dopisnika za online radio "Divan" - radio Islamske zajednice Mostar,, a obavljam i poslove PR managera bokserskog kluba "Mostar" iz Mostara. Također bio sam angažovan kao PR manager u Udruženju građana Eco Fututa Počitelj. U svrhu vannastavnih aktivnosti pohađao sam ljetnu školu o znaćaju NATO-a za Bosnu I Hercegovinu, seminar “Etos rodne ravnopravnosti u nastavi a participirao sam i na seminaru o medijskoj pismenosti čiji organizator je misija oscee-a.