BORBA PORODICE DIMIĆ Žive u trošnoj kući, sin (5) teško bolestan, a tek kakvu je GOLGOTU PREŽIVJELA majka Mlađenka

U selu Brezovice pored Pala, u trošnoj kući živi petočlana porodica Dimić. Majka Mlađenka, koja je nedavno rodila treće dijete, je slijepo lice druge kategorije.

lađenka je kao dvogodišnja djevojčica bila zatočena u logoru u Trnovu. Žive od skromne plate koju zaradi njen suprug Vladimir. Njihov sin Vasilije je teško bolestan. Neophodna je im je pomoć humanih ljudi.

Naime, 30-godišnja Mlađenka je kao dvogodišnja djevojčica sa majkom i sestrama blizankinjama završila u logoru u Trnovu. Vjeruje da su problemi s vidom došli od nehumanih uslova koje je tada preiživjela. Danas je majka troje djece i nedavno je na svijet donijela kćerku Mašu, piše RTRS.

FOTO: RTRS/SCREENSHOTFOTO: RTRS/SCREENSHOT

Porodica živi teško u trošnoj kući, gdje krov prokišnjava, a kupatilo je neuslovno. Jedino primanje koje imaju je plata koju zaradi suprug Vladimir. Кako prežive – samo oni znaju.

Petogodišnji Vasilije ima zdravstvene probleme i potrebna mu je posebna njega i redovne ljekarske kontorole, što porodica ne može trenutno priuštiti.

 

Iako žive teško i bore se svakim danom za golu egzistenciju, porodica Dimić vjeruje da ima dobrih ljudi koje će ganuti njihova teška živnotna priča i da će im pomoći.Svi koji žele da im pomognu mogu to da učine posredstvom Udruženja slijepih i slabovidih lica u Palama.

RTRS/SRPSKA INFO

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: