BRUKA I SRAMOTA: ATP napao Novaka Đokovića! Evo šta im je sada ZASMETALO!

Oglasili se saopštenjem.

Svetska teniska asocijacija (ATP) kritikovala je poslednji potez Novaka Đokovića, pa će njihov potez izazvati mnogo polemike na Turu.

Organizacija koju su osnovali Nole i Kanađanin Vasek Pospišil, Asocijacija teniskih profesionalaca (PTPA), pre dva dana je imenovala funkcionere, da bi samo 24 časa kasnije usledila osuda i žestoka reakcija ATP-a.

Sva bes je usmerena ka prvom teniseru sveta i njegovom udruženju, za koje ATP tvrdi da hoće „da deli i da dalje fragmentira tenis“.

 
 

Čelnici ATP-a iznose sumnje da je 75 odsto tenisera podržalo Đokovića i u saopštenju kažu sledeće:

- Zaštita i unapređivanje interesa igrača osnovni je princip ATP otkako je udruženje osnovano 1972. Ovo je unapređeno 1990. formiranjem ATP tura, ravnopravnhog partnerstva igrača i turnira. Kroz ovo su igrači dobili nešto jedinstveno u sportu; jednako pravo glasa. Danas ATP, zajedno sa Odborom i Savetom igrača, čije predstavnike igrači biraju demokratski, radi iz nedelje u nedelju na poboljšanju interesa igrača. ATP kao svoje pobede navodi podelu profita od 50:50 (koja i dalje ne deluje pravedno prema teniserima i teniserkama), povećanje nagradnog i bonus fondova, te transparentnost i dugoročnu stabilnost organizacije - piše u saopštenju ATP-a.

Usledila je potom otvorena kritika protiv PTPA i Noleta.- Stvaranje posebnog entiteta igrača pruža jasno preklapanje, deli igrače i dalje fragmentira sport. Tu podeljenost su vodeći stručnjaci, iz sporta i van njega, identifikovali kao najveću pretnju za potencijalni rast tenisa. Ovaj problem ATP rešava kroz Strateški plan zajedno sa WTA, Grend slemovima i ITF-om - navodi se u saopštenju ATP-a.

Izvor: srbijadanas.com

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: