ЧАЧАНСКИ ОФИЦИР СПАСАО 45 ВОЈНИКА ЈНА, А СЛОВЕНЦИ БИ ДА МУ СУДЕ: Ранио капетана који је хтео све да их преда!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Суђење чачанском официру и јунаку Драгомиру Грујовићу (59) које је требало да буде одржано јуче у 9.30 сати у Окружном суду у Новом Месту, одложено је за 1. октобар у 9.00 јер је оптужени још раније преко бранилаца поручио да се неће појавити у суду нити да пристаје да буде саслушан путем видео – конференцијске везе. Грујовић би, иначе, по оптужници тужилаштва из тог словеначког града из далеке 1994. године требало да одговара због ратног злочина против цивилног становништва и покушај убиства.

Вест о одлагању данашњег претреса за агенцију РИНА саопштио је љегов бранилац по службеној дужности, адвокат Борут Шкерљ из Новог Места, додајући да ће од суда захтевати да поништи решења о притвору против Грујовића као и међународну потерницу која је упућена Интерполу, јер су та решења данас несразмерна због великог протека времена.

Као одани старешина ЈНА, Грујовић је јуна 1991, на почетку сецесионистичког рата у Словенији, сачувао 45 војника из југословенских република и седам милиона литара горива у складишту Мокроног код Новог Места. У двобоју пиштољима ранио је свог претпостављеног, капетана Бранимира Фурлана из тог словеначког града јер је овај намеравао да складиште и војску преда Територијалној одбрани Словеније, и запретио да ће складиште дићи и ваздух ако га ТО нападне. У овом сукобу припадника ЈНА и словеначких сецесиониста нико није погинуо.

ИЗВОР: kurir.rs
2246483_1591868528grujovicfotorina11062020_ls-750x500.jpg

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano