Cajevi za detoksikaciju
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Zasto piti lijekove i razne "hemikalije" kada nam je priroda podarila toliko ljekovitih biljaka? Potrebno je samo da obujemo udobnu obucu,obucemo se lagano,i pravac obliznja livada/suma..Sada vecinq nas nema mnogo obaveza,tako da nemamo mnogo ni izgovora da se ne bi smo posvetili prirodi..

  1. Zeleni čaj – dobija se iz biljke čajevca. Pravi se od svjezih listova i sadrži tvari koje ubrzavaju metabolizam. On je pun antioksidansa i to onih koji nisu prisutni u voću i povrću. Ukratko, zeleni čaj vazii za najzdraviji čaj na svijetu.
  2.  Caj od đumbira – ovaj caj (koji i ne mozemo bas naci u obliznjoj sumi/livadi :) ) je vatrenog okusa, pospjesuje probavu i daje osjećaj sitosti. Đumbir je snažan antioksidans.
  3. Čaj od šipka – ovaj čaj sadrži i vitamin C i antioksidanse. Preporučuje se za jačanje imuniteta i detox kod prehlade i upala.
  4. Sikavica – pomaže u procesu čišćenja, pogotovo kada je u pitanju jetra.
  5. Čičkov korijen – korištenjem ovog čaja pročistit ćete jetru, a pomaže i pri uklanjanju toksina iz krvi.
  6. Štavlje – ovaj čaj poboljšava apsorpciju hranjivih tvari
  7. Maslačak – čaj od maslacka pravi je odabir za vas ako se želite riješiti problema s kožom, osim što intenzivno čisti kožu ima i diuretska svojstva.
  8. Čaj stolisnikaruzmarina,koprive ili cimeta – takođe ce procistiti organizam (posebno kopriva) i smanjiti napetost u trbuhu.
  9. Čaj sjemenki celera – pomate u smirivanju organizma prije spavanja što će vam svakako dobro doći ako ste konstantno umorni.
  10.  Čaj valerijanelipe ili cvijeta klinčića– pomoći će vam u otklanjanju stresa pa tako i stresom uzrokovanih tegoba.

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano