Četiri godine od posljednje utakmice...
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Na današnji dan prije četiri godine napustio je NBA parkete, završio je karijeru, a tri mjeseca prije ove četvrte godišnjice u mirovini, napustio nas je zauvijek. 

Kobe Bryant je 13. aprila 2016. godine odigrao svoju posljednju utakmicu u najjačoj košarkaškoj ligi. U Staples centru gostovali su Utah Jazzeri kojima je Kobe ubacio 60 poena. Lakersi su na kraju pobijedili 101:96, a Kobe se na najbolji mogući način oprostio od svojih navijača, svoje dvorane, svojih Lakersa - svog doma.

Bryant je peterostruki NBA šampion (2000., 2001., 2002., 2009. i 2010.), dva puta je bio MVP finala (2009. i 2010.), 17 puta biran u All-Star tim, pobjednik u takmičenju zakucavanja iz 1997. godine, te je 12 puta biran u najbolju defanzivnu ekipu sezone. Protiv Toronta je jedne prilike ubacio 81 poen, te je drugi igrač sa najviše poena na jednoj utakmici u historiji. Sa reprezentacijom Amerike osvojio je dvije zlatne medalje na Olimpijskim igrama (2008. i 2012.).

Nažalost nije dočekao četvrtu godinu od posljednje utakmice, niti je dočekao ulazak u Kuću slavnih, jer je stravična nesreća i pad njegovog helikoptera odnijela njegov život, život njegove kćerke Gianne, te živote članova posade.

Kobe je posthumno ušao u Kuću slavnih, a zajedno sa njim generaciju predvode Tim Duncan i Kevin Garnett.

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano