CIJELA PORODICA PREMINULA MISTERIOZNOM SMRĆU NA PLANINARSKOJ STAZI ĐAVOLJA JARUGA

Roditelji i njihova kćer pronađeni su mrtvi na planinarskoj stazi Devils's Gulch (Đavolja jaruga, slob.prev.) u Kaliforniji, a pretpostavlja se da je njihova smrt možda posljedica djelovanja smrtonosne alge.

 

Johna Gerrisha (44), njegovu ženu Ellen Chung (30) i Miju (1) pronašle su mrtve u park-šumi Sierra National Forest.

 

Tijela su preveli na obdukciju, a obližnje vode testiraju se na toskične alge jer se vjeruje da bi one mogle biti uzrok smrti ove obitelji.

Među tijelima je pronađen i obiteljski pas Oski. John je bio zaposlenik Snapchata, a Ellen je studirala kako bi postala psihoterapeutkinja. Prošle su se godine preselili u ovo područje iz San Francisca te su dobili dijete.

  • Trenutno nemamo jasnih indicija šta se dogodilo. Znamo da su bile dvije zdrave odrasle osobe i jedno zdravo dijete te zdrav pas, a svi su umrli na istom mjestu – govore nadležni.

Jedna od teorija je i kako su smrti povezane s curenjem plina iz obližnjih napuštenih rudnika zlata, no nadležni ne vjeruju da to nije slučaj: “Koliko znamo, proteklih dana procvjetale su toksične alge, što je uzrokovano trenutnom sušom. No, još uvijek ne znamo dovoljno detalja o toksičnosti tih algi.”

BBC navodi da određene vrste algi pri cvjetanju mogu emitirati opasne toksine koji mogu dovesti do pobolijevanja ili čak smrti ljudi i životinja. Prošlog mjeseca američka Šumska služba objavila je upozorenja o potencijalno opasnim algama koje upravo cvjetaju. Posjetitelje baš ovog područja upozorili su da se nipošto ne kupaju niti da dozvoljavaju svojim ljubimcima ulazak u vodu kako se ne bi izložili otrovima.

Glasnogovornica šerifovog ureda Kriste Mitchell za KTVU je rekla kako je ovo vrlo neobična situacija.

  • Nije bilo nikakvih znakova traume, nema očitog uzroka smrti, nema oproštajnog pisma…

Profesorica s Univerziteta u Stanfordu Anna Michalak, šefica Odjela za globalnu ekologiju na Institutu za znanost u Carnegieju, kaže kako neke alge mogu nositi smrtonosne bakterije koje napadaju jetru i nervni sistem. Dodala je da znaju za više prijavljenih slučajeva gdje su psi uginuli nakon što su bili u vodi u kojoj su cvjetale alge. Kaže i kako su učinci tih bakterija izuzetno brzi.

Biologinja i oceanografkinja Sarah Smith kaže kako ti toksini mogu izazvati smrt u samo 24 sata, pišu 24sata.hr.

 

Izvor: hayat.ba

 

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: