Crna Gora ima novu vlast, a pred Milom su tri scenarija
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Svi poslanici nove parlamentarne većine podržali su lidera koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravka Krivokapića za mandatara za sastav nove Vlade Crne Gore, dok je lider koalicije "Mir je naša nacija" Aleksa Bečić izabran za predsednika parlamenta. Vladimir Pavićević, direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije za Novu.rs objašnjava šta sledi dalje.

“Nema sumnje da je ovo kraj epohe Mila Đukanovića kao lidera u Crnoj Gori. Kao što je definitivno da je ovo i kraj epohe dominacije DPS-a”, kaže Pavićević za naš portal i dodaje da je “stvar čiste političke logike i odgovornog delovanja da se Đukanović pomeri sa mesta šefa DPS-a”.

Druga opcija je da sve ostane kako jeste, i da se prepusti kohabitaciji, koja će nužno da slabi njegov politički uticaj i njegov politički autoritet.

Treća opcija je da ga smene u samom DPS-u usled neminovnih promena u toj partiji i utvrđivanja odgovornosti za poraz na izborima. Milo je bio šef izbornog štaba i lista je nosila njegovo ime i samim tim on je najodgovorniji za izborni krah DPS-a, rekao je Pavićević.

izvor: nova rs

Milo Đukanović - crni bombarder portal

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano