Crna Gora: NOVE MJERE
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U
  • - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

I dalje ostaje na snazi mjera karantina

FOTO: AFP

 

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti odlučilo je sinoć da samoizolacija za kontakte oboljelih od koronavirusa traje 21 dan.

Ovo tijelo je, na prijedlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore, odlučilo da izmijeni naredbe Ministarstva zdravlja koje se odnose na karantin i samoizolaciju osoba koje su bile ili se sumnja da su bile u kontaktu s osobama oboljelim od virusa ili sa osobama za koje postoji sumnja da su oboljele od ove bolesti, saopćeno je iz Vlade Crne Gore.

Navodi se da je samoizolacija do ozdravljenja, a najmanje 21 dan, određena i onima koji imaju pozitivan rezultat PCR test na novi korona virus, imaju blage simptome ili su bez simptoma bolesti.

U saopćenju se dodaje da na snazi ostaje i mjera obaveznog smještaja u karantin ili samoizolaciju crnogorskih državljana i rezidenata Crne Gore koji dolaze iz država sa kojima nije dozvoljeno odvijanje međunarodnog putničkog saobraćaja, u skladu sa propisanim epidemiološkim kriterijumima, u trajanju od 14 dana, na osnovu rješenja Sanitarne inspekcije, u skladu sa Protokolom postupanja sa oboljelima i kontaktima kovid-19 pacijenata Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Srna

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano