Crna Gora otvara granice 1. juna, ali ne i za BiH i Srbiju
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Crna Gora će u prvim danima juna otvoriti granice sa zemljama koje ispunjavaju kriterijume Instituta za javno zdravlje, najavio je danas predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.

Marković je na konferenciji za novinare Koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti rekao da je kriterijum najviše 25 oboljelih u odnosu 100.000 stanovnika i da će prvo biti otvorene granice za građane Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Poljske, Češke, Mađarske, Albanije i Grčke.

Odgovarajući na pitanja novinara o tome što prvih dana juna neće biti otvorene granice za građane BiH i Srbije, Marković je rekao da se otvaraju granice država koje imaju sličnu epidemiološku situaciju kao i Crna Gora.

On je dodao da će biti otvorene granice i za BiH i Srbiju kada budu imale situaciju do 25 oboljelih u odnosu na 100.000 stanovnika, što je kriterijum Instituta za javno zdravlje.

Marković je rekao da je namjera da već od sljedeće sedmice budu otvoreni vrtići, predškolske ustanove i igraonice u Crnoj Gori, kao i da se omogući ograničenom broju publike praćenje sportskih događaja, uz poštovanje mjera zaštite.

- Biće dozvoljena organizacija krštenja, svadbi i porodičnih veselja, takođe uz zdravstveno-bezbjednosne mjere u broju prisutnih - naveo je Marković.

On je podsjetio da je Crna Gora postala prva zemlja slobodna od korone u Evropi i čestitao svima koji su bili na prvoj liniji odbrane.

 

 

Izvor: Glas Srpske

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano