Crni rekord u BiH: 728 novozaraženih koronom, 20 umrlih

SARAJEVO/BANJALUKA – Bosna i Hercegovina danas bilježi crni rekord u broju novozaraženih virusom korona, ali i u broju smrtnih slučajeva uzrokovanih ovim virusom, pa je tako za 24 sata zaraženo 728 osoba, a umrlo je čak 20 ljudi.

 

U Republici Srpskoj je virus korona potvrđen kod 245 ljudi, dok je u Federaciji BiH zaraženo 473. U Brčko distriku je do 11 časova potvrđeno 10 novih slučajeva.

Zavodu za javno zdravstvo FBiH u 24 sata je prijavljeno 16 smrtnih slučajeva, a u Republici Srpskoj je prijavljeno da su četiri osobe preminule usljed zaraženosti virusom korona. Riječ je o tri muškarca i ženi srednje i starije životne dobi iz Laktaša, Foče, Istočne Ilidže i Rogatice.

Što se tiče RS, Banjaluka i dalje prednjači u crnoj statistici sa 83 nova slučaja, 41 iz Zvornika, 31 iz Bijeljine, 15 iz Teslića, 14 iz Sokoca, devet iz Foče. Po šest novozaraženih je iz Višegrada i Čelinca, po pet iz Prijedora, Кneževa i Rogatice, četiri iz Petrova, tri iz Dervente, po dvije iz Doboja, Novog Goražda i Šipova i po jedna iz Gacka, Gradiške, Istočnog Starog Grada, Laktaša, MIlića, Mrkonjić Grada, Modriče, Osmaka, Pala, Prnjavora, Rudog i Ugljevika.

Testirano je 817 uzoraka. 

Novi slučajevi registrovani su u svim kantonima u Federaciji BiH, a u protekla 24 sata testirano je 1.754 uzorka. 

Podsjetimo i da je 17. oktobra, prema zvaničnim podacima, u BiH registrovano 716 novih slučajeva.

 

Nezavisne

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: