ČUDO KOD MANASTIRA TUMANE: Spomen česma preminulom dečaku ove godine presušila - ali voda je ponovo potekla BLAGODAT BOŽJA

Nedaleko od manastira Tumane, na samom ulazu u naselje Krivača, nalazi se spomen česma podignuta u znak sećanja na rano preminulog dečaka Slobodana Dragomirovića iz Krivače a koju je podigao njegov otac Tomislav Dragomirović.

Voda je iz ovog izvora izvirala i oticala u Tumansku reku decenijama ali je ove godine bila presušila, navodi portal TPK news.

Zadužbinar Tomislav rešio je da ovaj spomen kompleks oplemeni mozaicima sa prikazom Hrista i Bogorodice koje je radio Bojan Veljković (msc primenjeni umetnik) uz pomoć prijatelja i kolege dr Miloša Đurana.

U ponedeljak 1. novembra je bio dan određen za postavljanje mozaika. Mozaici su preneti iz ateljea Đuran, iz Beograda, u Krivaču i postavljeni.

– Kada smo prolazili pored manastira Tumane i najavili da uskoro stižemo do spomen česme iz izvora je odjednom potekla voda. Sa mozaicima stigla je i blagodat božja – rekao je Miloš Đuran

Svedoci ovog nesvakidašnjeg događaja su Bojan Veljković iz Rabrova, Mladen Krstić iz Kučeva, Tomislav Dragomirović iz Krivače, Slađan Lazarević iz Kudreša, Miloš Đuran iz Beograda i Dragan Despot Đorđević iz Rabrova.

(Kurir.rs/Tpknews.com/D.D. Đorđević)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: