Da li biste ikad pogoditi prava imena ovih poznatih ličnosti?
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Čak i kad mislite da znate sve o svojim omiljenim poznatim ličnostima, ponekad biste se iznenadili kad biste saznali da ne znate ni njihovo pravo ime!

Od Brad Pitta do Gigi Hadid, mnoge zvijezde su promijenile svoje ime iz raznih razloga; neki bi vas možda mogli i iznenaditi!

1. Bruno Mars

Bruno Mars je jedan od najpoznatijih pjevača danas. Ovaj Grammy dobitnik se smatra A-list pjevačem, a mnogi njegov talenat porede sa Michael Jacksonom. Da li ste znali da je njegovo pravo ime zapravo Peter Gene Hernandez! Bruno Mars je otkrio da mu je otac dao nadimak još u djetinjstvu, a Mars si je sam dodjelio zato što su djevojke smatrale da dolazi izvan ovog svijeta!

2. Reese Witherspoon

Reese Witherspoon je poznata američka glumica, čije pravo ime je zapravo Laura Jeanne Reese Witherspoon! Reese je svoje ime samo skratila, kako bi ju javnost lakše upamtila. Ali nikad nije otkrila zašto se odrekla prva dva imena i odlučila za baš Reese Witherspoon. Da li možete zamisliti ovu glumicu kao Laura Jeanne? Ili Laura Witherspoon?

3. Gigi Hadid

Ova poznata manekenka je jedna od najprepoznatljivijih lica današnjice, a svi su čuli njezino ime! Ili da li su? Iako je poznata kao Gigi Hadid, njezino pravo ime je zapravo Jelena Hadid. Poznata manekenka je odlučila da ostavi ime Jelena sa strane, budući da joj je u djetinjstvu bilo "zbunjujuće" pa joj je majka dala nadimak Gigi koji ju i danas prati.

4. Katy Perry

Jedno od najpoznatijih imena danas je definitivno Katy Perry. Ova poznata pjevačica je postala poznata početkom 2010ih, a u toku svoje karijere je osigurala 9 broj jedan pjesama u Americi! Iako se ime Katy Perry čini kao pravo, Katy Perry je zapravo rođena kao Katheryn Hudson. Razlog zašto je ostavila svoje prezime po stranu, je kako ju publika ne bi poredila sa poznatom glumicom Kate Hudson. Perry je zapravo prezime Katy-ne bake koja ju je mnogo inspirisala i bila joj najveća podrška, tako da je odluka da bude poznata kao Katy Perry u neku ruku i počast svojoj baki!

5. Joaquin Phoenix

Ovaj poznati glumac je prodrmao svijet sa svojom nezaboravnom ulogom u filmu Joker za kojeg je dobio i Oscara. Ipak, da li ste znali da je zapravo rođen kao Joaquin Rafael Bottom? 1979.godine Joaquinova porodica je odlučila da se riješi prezimena Bottom i promjene ga u Phoenix.

6. Meghan Markle

"Američka princeza" Meghan Markle je jedna od najpoznatijih ličnosti u svijetu. Mnogo pozornosti je privukla na sebe nakon vjenčanja sa prinom Harryjem i postala uzor mnogima širom svijeta! Ipak, možda bi se iznenadili da je njeno pravo ime zapravo Rachel Meghan Markle. Zašto je odlučila da ostavi svoje pravo ime i ipak postane poznata sa svojim srednjim imenom nije poznato. Ali da li biste ju mogli zamisliti kao Rachel Markle?

7. Jamie Foxx

Ovaj poznati američki glumac se smatra jednim od najtalentovanijim čovjekom današnjice! Osim što je izuzetan glumac, on je i komičar,pjevač, svira mnoge instrumente, piše, pleše i još mnogo toga. Ipak, da li ste znali da je njegovo pravo ime Eric Marlon Bishop? Razlog zašto je Jamie promijenio svoje ime je jako zanimljivo. Kad je bio na početku svoje karijere, Jamie je odlučio da promjeni svoje ime u nešto jednostavnije ali i u ime koje može biti i muško i žensko tako da kad je nastupao, bio bi među prvima koji nastupaju. Prije nego što je odlučio da je Jamie Foxx pravo umjetničko ime za njega, razmišljao je i o Stacy Green ili Tracy Brown.

8. Brad Pitt

Brad Pitt-a prati duga i uspješna karijera, ali sve to pod umjetniičkim imenom, budući da je njegovo pravo ime William Bradley Pitt. Ovaj glumac nikad nije otkrio zašto je odabrao upravo ovo ime, a ne William Pitt ili Will Pitt (oba imena bi mu isto odgovarala).

9. Miley Cyrus

Miley Cyrus je ušla u svijet muzike i glume kao Miley kada se u poznatoj seriji Hannah Montana predstavljala kao Miley na ekranu i izvan ekrana. Ali Miley nije rođena kao Miley, već kao Destiny Hope Cyrus. Kao mala roditelji su je zvali Smiley, a poslije su izbacili 's' pa je ostalo samo Miley. Miley Cyrus je uvijek bila poznata pod ovim imenom, a poslije je i legalno postala Miley Cyrus!

10. John Legend

John Legend je američki pjevač koji je najpoznatiji po svojoj pjesmi 'All of me', ali malo osoba zna da je ovaj pjevač zapravo i dobitnik Grammy nagrade, Oscara, Tony-ja i Emmy-ja! Kada vidimo koliko je uspješan prezime Legend mu uistinu pristaje, ali da li ste znali da je njegovo pravo prezime Stephens? Možda je John predvidio budućnost i odmah na početku karijere prozvao sebe legendom...

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano