Da li je Laura odglumila? Otkrivamo kojom brzinom loptice je Novak pogodio sudiju!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Naime, on je “izračunao” da je loptica sudiju udarila brzinom od 130 kilometara na čas!

Đoković je izbačen nakon što je posle 11. gema prvog seta nepromišljeno udario lopticu koja je pogodila linijskog sudiju meča Lauru Klark.

Organizatori su odlučili da izbace Đokovića sa turnira, a Klark je dobila mnogobrojne pretnje jer mnogi smatraju da je preterala s reakcijom.

null

Wow. Novak Djokovic has been defaulted from the #USOpen after striking a lineswoman with a ball. pic.twitter.com/t1zX6lEFxK

Ipak, jedan korisnik Tvitera je “izračunao” kolikom brzinom je loptica putovala kroz vazduh kada je pogodila Klarkovu.

Naime, s obzirom na dobro poznate dimenzije terena i razdaljinu između Đokovića i sudije u trenutku kada je najbolji teniser sveta udario lopticu, on je “lako izračunao” brzinu loptice.

Loptica je prešla razdaljinu od 10,9 metara u roku od 0,3 sekunde, što znači da je išla brzinom od čak 130,8 kilometara na sat!

null

Doing a little calculation about the shot of nole to the judge, we have that it was around 130km/h...PS: for the time it was simply taken by chronometer (0.3s approx)#USOpen2020 #Djokovic pic.twitter.com/PCgmkjll6n

Preporuka za ubuduće je da se ipak mane matematike, jer da je izveo udarac te brzine morao bi da zamahne punom snagom.

Ipak, u komentarima na njegov status mnogi mu čestitaju, a oni koji se ne slažu s njegovom računicom dali su svoje mišljenje. a to je da brzine variraju od oko 85 do 100 kilometara na sat.

Koliko su ove brojke nebulozne svedoči i činjenica da forhend vineri idu do 140-150 kilometara na sat, a pošto je Novakova loptica imala pad loptica je možda dostigla brzinu od 60-70 kilometara na sat.

Pošto je gospodin sa Tvitera dobar ilustrator, ali “malo jači matematičar”, treba da mu spomenemo da se prosečan prvi servis na US Openu ispucava između 190-200, asevi oko 220, a prosečan drugi servis kod muškaraca je 150-160 kilometara na čas.

Žene prosečno odserviraju prvi servis sa brzinom od 150-160 kilometara na čas.

 

Izvor: objektiv.rs

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano