Da li pratite Bee_nfluencer? Prvu pčelicu influensera
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Bee_nfluencer je jedan zanimljiv profil na popularnoj društvenoj mreži Instagram, drugačiji od mnogih drugih.

A da li znate po čemu? Iza profila bee_nfluences krije se jedna pčelica koja ima svoju misiju. Njena misija je da kroz objave svakodnevnog života prikaže značaj pčela u svijetu i da ukaže na njihovu zaštitu.

Kao što znate pčele su progašene za najvažija bića na ovoj planeti, međutim naučnici su takođe objavili i vrlo zabrinjavajući podatak: pčele su se već našle na listi ugroženih vrsta.

Značaj pčela ogleda se iz više razloga

Čak 70% svjetske agrikulture zavisi upravo od ovih insekata; drugim riječima: ako posmatramo 100 vrsta hrane, pčele su zaslužne za nastanak njih čak 70.

Med koji proizvode pčele ne samo da ljudima služi za ishranu, već ima i višestruka pozitivna dejstva na naše zdravlje i kožu.

Prema citatu koji se pripisuje Albertu Ajnštajnu, da pčele nestanu ljudima bi preostale još samo 4 godine života.

Cilj ove kampanje, koja je sada već planetarno poznata, jeste da skupi što više pratilaca, jer šireći mrežu pratilaca veće su šanse da se sačuva jedna više pčelica.

Naša preporuka je da zapratite ovaj itekako kreativan i zanimljiv profil, kao i da pri tom naučite nešto više o značaju onih malih bića koja vrijedno rade na očuvanju života na ovoj našoj divnoj planeti Zemlji.

Instagram profil nalazi se ovdje

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano