Da nas bude više - Mozzart podržao "Svjetlost" iz Han Pijeska

Udruženje roditelja sa četvoro i više djece "Svjetlost" u Han Pijesku postoji već 14 godina. Trenutno okupljaju 31 višečlanu porodicu za čije se interese zajednički bore. Iako je pomoć nadležnih simbolična, do sada su mnogo uspjeli da urade na poboljšanju statusa ovih porodica. U tome im mnogo pomažu donatori.

Jedan od njih je i kompanija Mozzart koja im je uputila donaciju kroz tradicionalnu akciju "Humanitarni tiket u podne". Filmski producent Goran Bjelogrlić je tipovao, a osvojeni iznos namjenio je ovom višečlanom udruženju iz Han Pijeska, što ih je veoma iznenadilo i odbradovalo.

"Zaista lijep gest, znamo da cijenimo svačiju dobru volju, a posebno želju da nam pomognu. Donacija je za svaku pohvalu, posebno što je došla iznenada. Nismo ovo očekivali jer u današnje vrijeme se ne nadate da ćete dobiti nešto ako niste tražili. Udruženje je iznenađeno da je kompanija Mozzart izabrala baš nas na čemu smo im veoma zahvalni", kaže dr Radojka Golijanin, predsjednica Udruženja roditelja sa četvoro i više djece "Svjetlost", Han Pijesak.

Ona dodaje da će novčana donacija Mozzarta biti namjenski i transparetno utrošena na simbolične poklone članovima uoči nekog od predstojećih praznika i na redovni rad udruženja.

Najbrojnija porodica u ovom udruženju ima sedmoro djece. Iako su im finansije skromne, do sada su uspjeli da pomognu brojnim višečlanim porodicama iz Han Pijeska, a dobili su i status udruženja od javnog interesa.

Na osnovu toga dobijaju simboličan iznos novca iz lokalnog budžeta, ali to im je dovoljno tek za dio osnovnih troškova. Uz svoj trud i zalaganje, kao i pomoć donatora, porodicama iz ove male opštine obezbjeđivali su jednokratnu pomoć, dijelili im pakete hrane, higijenskih sredstava, odjeće i opreme za školu.

Nekoliko puta su obezbijedili mališanina iz višečlanih porodica odlazak na kampove, ljetovanje u Kumbor ili na ekskurzije. Uz više sredstava i podrške zajednice, kažu, mogli bi da urade još više za ovu populaciju, kako bi nas bilo još više.

USPJESI REPUBLIČKOG UDRUŽENJA VIŠEČLANIH PORODICA

Predsjednica Udruženja "Svjetlost" iz Han Pijeska ujedno je i potpredsjednica republičkog Udruženja višečlanih porodica. Ovo krovno udruženje okuplja sva lokalna, a zajedničkim snagama ostvarili su još veće uspjehe. Jedan od najvećih je to što su se izborili da djeca iz višečlanih porodica dobijaju besplatne udžbenike od prvog do četvrtog razreda.

Zajedničkim trudom nekim porodicama obezbijedili su i krov nad glavom. Smatraju da je ljudski život najvrijedniji resurs i da je potrebno da se natalitet poveća. Zbog toga očekuju veću podršku nadležnih, kao i da bi ove porodice, naročito majke, trebalo da dobiju posebnu satisfakciju i nagradu kroz priznanje statusa od strane institucija.

Zato su u Mozzartu prepoznali značaj porodica sa četvoro i više djece za cjelokupno društvo.

"Veoma nam je drago što je naš poznati filmski producent odlučio da usmjeri dobitak Udruženju 'Svjetlost'. Smatramo da ovo udruženje radi veoma važan posao za cijelu zajednicu i ovim gestom smo htjeli da podržimo njhovu misiju", kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

 

Nezavisne

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: