Dačićevo upozorenje regionu: Vidite koliko je malo vremena potrebno da se ponovo raspali ratni sukob
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Ministar vanjskih poslova Srbije, Ivica Dačić, ocijenio je da oružani sukob Azerbejdžana i Armenije može da posluži u našem regionu kao upozorenje.

Ministar vanjskih poslova i lider Socijalističke partije Srbije, Ivica Dačić, ocijenio je da oružani sukob Azerbejdžana i Armenije može da posluži u našem regionu kao upozorenje koliko je malo vremena potrebno da se ponovo raspali neki ratni sukob.

 

Konflikt Azerbejdžana i Armenije dosta dugo traje, radi se o dijelu Nagorno-Karabaha koji je pripao Azerbejdžanu, a u kojem žive Armeni, objasnio je Dačić za televiziju Happy.


Prema njegovim riječima, i prije i poslije događanja u SSSR-u, tu je dolazilo do incidenata, to je tinjajući sukob i formirana je Minska grupa kako bi to rješavali, ali ništa nisu učinili.

-Išao sam u Azerbejdžan i Armeniju kao predsjedavajući OEBS-a, podsjetio je Dačić i istakao da je Srbija prijatelj sa obje zemlje i u interesu joj je da se zaustave sukobi.

-Turska je zaintersovana za taj sukob, jer oni Azerbejdžan smatraju svojom zonom interesa. Rusija se tu držu neutralno, ali je Azerbejdžan optužio Moskvu da je na strani Armena, naglasio je Dačić.

Imamo ambasadu u Azerbejdžanu, a trebalo je da otvorimo i u Armeniji, pa se to odužilo, ali imamo diplomatu u Jerevanu koji sada obavlja diplomatske dužnosti, naveo je on.

Ambasada Azerbejdžana u Srbiji danas je zatražila da se Srbija u konfliktu te zemlje i Armenije svrsta na njihovu stranu, u skladu sa politikom strateškom partnerstva Azerbejdžana i Srbije i politike zvaničnog Bakua po pitanju Kosova.

IZVOR: OSLOBOĐENJE

Ivica Dačić - crni bombarder portal

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano