Daliboru Čamberu 30 godina ROBIJE za UBISTVO Duška Savanovića
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Dalibor Čamber (47) osuđen je na 30 godina zatvora zbog ubistva Duška Savanovića (24) i ranjavanje za ranjavanje Alekse Babića u novogodišnjoj noći u Trnu.

Ovu presudu danas je donio Okružni sud u Banjaluci.

Tužilaštvo je tražilo maksimalnu kaznu Čamberu, a juče su u Okružnom sudu u Banjaluci iznesene završne riječi u ovom predmetu.

Odbrana je osporavala kvalifikaciju djela i istakla da bi se moglo govoriti o "prekoračenju granica nužne odbrane".

Ubistvo se dogodilo 31. decembra 2020. godine oko 22.30 časova u naselju Trn kod Laktaša na parkingu benzinske pumpe, kada su Čamber i njegov kolega Milan Đurđević prvo došli u verbalni, a zatim i fizički sukob sa Savanovićem i njegovim prijateljem Aleksom Babićem (22).

Čamber je tada ispalio hitac u pravcu njihovog vozila, zatim drugi koji je pogodio Babića u stopalo, a nakon što ga je Savanović udario. Od udaraca on je pao pored aparata za točenje goriva, pa iz ležećeg položaja ispaljuje i treći hitac u Savanovića.

Savanović je od zadobijenih povreda preminuo istog dana u UKC Republike Srpske u Banjaluci.

Tužilac Aleksandar Simonović je tokom završnih riječi naveo da je smrt Savanovića bila ubilačkog karaktera i da je nastupila usljed masivnog iskrvarenja, te da je tokom dokaznog postupka u cjelosti dokazana optužnica. Predložio je i dugogodišnju kaznu zatvora za Čambera.

IZVOR: ATV

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano