DAME U LOVU NA VUKA Žene iz inostranstva i Republike Srpske ne propuštaju HAJKE NA DIVLJAČ

Svečanom večerom na planini Borja počeo je Šesti međunarodni lov za žene, trodnevna manifestacija koja je okupila žene lovce iz inostranstva i Republike Srpske.

 

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan istakao je da je damski lov jedinstven svetski projekat, koji okuplja evropske i domaće žene lovce svake godine u kotorvaroškim lovištima.

 

- Ne postoji slučaj da se žene iz različitih zemalja udružuju u lovu kao što se to čini u okviru damskog lova, a istovremeno ih upoznajemo sa prekrasnim predelima opštine, s divljači koju imamo i raznolikošću terena, sa ciljem da ih podstaknemo da se ponovno vrate u Kotor Varoš, što one i čine - poručio je Sakan, koji je i generalni pokrovitelj manifestacije.

 

Predsednik Lovačkog udruženja "Uzlomac" iz Kotor Varoši Nedeljko Glamočak naveo je da ovakve manifestacije doprinose razvoju lovnog turizma na području opštine.

- U goste su nam stigle žene lovci iz Nemačke, Slovačke, Slovenije, Hrvatske i Srbije. Osim njih, naši redovni gosti su i žene lovci iz Banjaluke, Kozarske Dubice, Prnjavora, Zvornika, Teslića, Novog Grada i drugih gradova iz Republike Srpske - rekao je Glamočak.

Direktor Turističke organizacije opštine Kotor Varoš Miodrag Petrović istakao je da je ova manifestacija ušla u kalendar turističkih manifestacija opštine, a da je cilj da ona bude i u kalendaru republičkih turističkih manifestacija.

 

Svečana večera održana je u hotelu "Hajdučke vode", a organizatori ove međunarodne manifestacije su Turistička organizacija Kotor Varoši i tri lovačka udruženja sa područja opštine, "Uzlomac", "Jelovka" iz Maslovari i "Borčići" iz Šipraga.

 

RTRS

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano