Darko Mladić: General je najbolje kad je najteže
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Kada je najteže on je najbolje, kaže to Darko Mladić za ATV, nakon što se njegov otac general Ratko Mladić obratio sudijama u procesu žalbenog postupka i ponovio tvrdnje da je haški sud tvorevina zapadnih sila.

Uspio je general uprkos teškom zdravstvenom stanju da kaže šta ima u ovoj fazi postupka. Plašili smo se kaže Darko Mladić da ne umre pred sam žalbeni proces jer je bio loše, čak je i tokom pauza u sudu bio jako slab. Ipak snagu je kaže skupio da se pokaže u sudnici. 

“On je našao snage da izdrži ovo sve i da se fokusira iako je ovih posljednjih 10 minuta njegovog izlaganja bilo na kraju oba danas koji su trajali i duže nego što je bilo predviđeno zbog tehnički problema da je ipak smogao snage da pošalje onako snažnu poruku kojoj smo svi svjedoci i da je bio spreman više od toga da mu je bilo dozvoljeno”, kaže Darko Mladić.

Kada je riječ o Tužilaštvu, imali su nekoliko slabosti tokom žalbenog postupka, smatra Darko Mladić. Koristili su kaže lažne brojke u određenim incidentima, ali što je iznenađujuće pominjali su ratna zbivanja koja su odbrani išle u korist. Odbrana je kako kaže uradila sve što je mogla ali je sada na vijeću da donese odluku.

“Mi smo da kažm sportskim rječnikom dali go ali da li će sudija da svira ofsajd ili ne to ćemo vidjeti, mislimda je jasno za ove neke činjenice koje su se vukle kao preuđene činjenice iz predmeta u predmet što je isto jedan instrument koji je omogućilo tužilaaštvo i pristrasnim vijećima da zaobiđu istinu”, kaže Mladić.

Dva dana je u Hagu trajalo iznošenje žalbi na presudu generalu Ratku Mladiću. U svom obraćanju, Mladićeva odbrana je apostrofirala propuste u postupku dokazivanja, i ponovo tražila od vijeća da donese oslobadjajuću presudu. Odluka vijeće o ovom pitanju očekuje se naredne godine.

IZVOR: GLAS SRPSKE

Ratko Mladić - crni bombarder portal

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano