Davidović otkrio: Amfilohije ostavio četiri amaneta Crnoj Gori

Biznismen i dobrotvor Srpske pravoslavne crkve (SPC) Miodrag Daka Davidović kazao je da je mitropolit Amfilohije ostavio za sobom četiri amaneta i optužio je sinoć lidere Demokratskog fronta (DF) da pokušavaju da sruše politički dogovor o formiranju nove vlade, „ali u tome neće uspjeti jer mandatar Zdravko Krivokapić ima podršku crnogorskog naroda“, piše Dan.

 

Davidović otkrio: Amfilohije ostavio četiri amaneta Crnoj Gori

Davidović je sinoć na konferenciji za medije u Podgorici kazao da je uoči parlamentarnih izbora imao neprijatan susret sa liderima DF-a Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem u Trebinju, kada se pokazalo da postoje brojne razlike među njima, u prvom redu oko sastava koalicione liste i pitanja ko će biti poslanik u novom mandatu.

“Htio sam da profesori, ugledni lјudi, budu prvi na listi, a ako izgubimo, da se povuku i mandate ustupe aktivnim političarima. Oni na to nisu pristali, očito se plašeći da li će oni vratiti mandate”, rekao je Davidović.

On je kazao da nije tačno da Crkva ima bilo kakve veze sa predizbornim imenovanjem Krivokapića za nosioca liste „Za budućnost Crne Gore“, ili da je sastavlјala listu, piše Dan.

Tvrdi da je on najviše učinio na objedinjavanju opozicionih snaga. Kazao je da je Krivokapić sada, nakon pobjede nad DPS-om, na meti jer neće da bude poslušnik.

“Zdravko Krivokapić je častan čovjek. Nije krpa, nego čovjek sa dignitetom i neće da bude ni u čijoj službi. Očito smeta takav, jer ta grupa lјudi želi da se dočepa fotelјa”, tvrdi Davidović.

On je rekao da je narod okrenuo leđa politici DPS-a i da nova vlada koju je predložio mandatar Zdravko Krivokapić ima većinsku podršku naroda.

“Šta će nam novac ako izgubimo dušu? Moramo se vratiti Gospodu, na način da svi plaču, a nebo se veseli, što smo imali priliku da vidimo sa našim usnulim vladikom Amfilohijem”, rekao je Davidović.

Mitropolit Amfilohije ostavio četiri amaneta

Davidović je rekao da je mitropolit Amfilohije bio gromada kojoj smo se divili, iz koje će nastati sve naše divno i neprolazno.

“Budio nas je lјubavlјu kojom ga je Bog vodio. U poslјednjim danima, listajući svoje postojanje, ostavio je četiri amaneta. To su ta četiri amaneta, za koje bezbožnici tvrde da ne postoje. Prvi, sanjajući o ulcinjskoj Briskoj gori, da se opet podigne konak Svetog Vasilija Ostroškog. Drugi, da se obnovi kapela patrijarha Gavrila Dožića u moračkim Vrujcima.

Treći, da se izgradi spomen-dom patrijarha Varnave Rosića. I četvrti, u kom je prkosno branio svetinje, želio je da se obnovi džamija u Plјevlјima, kao prilog za obnovu onoga što je na džamiji polomilo tuđe, neprijatelјsko kamenje. Mislio je o braći u Bogu, tražio je bratsku ruku, da bratski obraz osvjetla i pomiri zemlјu. Umirao je, a branio je svetinje”, rekao je Davidović.

On je istakao da su već preduzeti koraci kako bi mitropolitovi amaneti bili ispunjeni.

(BN)

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: