DECENIJAMA SE NIJE ZNALO DA OVAJ SNIMAK POSTOJI: Evo šta se dešavalo samo nekoliko minuta pre tragedije (VIDEO)

Snimak atentata na američkog predsednika Džona Kenedija u Dalasu 22. novembra 1963. godine naširoko je poznat šitom sveta

pak, za video zapis onoga što se dešavalo samo nekoliko minuta pre tragedije, dugo se verovalo da je izgubljen.

Atentat na Džona Kenedija, 35. predsednika Sjedinjenih Američkih Država, dogodio se u petak, 22. novembra, 1963, u Dalasu u 12:31h po centralnom standardnom vremenu. Kenedi je smrtno ranjen hicem dok se vozio sa svojom suprugom Žaklinom u otvorenim kolima u predsedničkoj koloni.

Snimak samog atentata i trenutak kada je Harvi Li Osvald ispalio hice načinio je sasvim slučajno krojač Abraham Zapruder. Tih  486 sličica u 26 sekundi filma postalo je slavno i videli su ih milioni ljudi.

 
 

Ipak, samo minut ranije, nastao je JOŠ JEDAN SNIMAK!

New JFK Footage Surfaces Showing Thumbs Up

Never-before-seen colour footage has emerged of JFK riding in his presidential motorcade moments before he is assassinated. The short clip, which was believe...

Snimio ga je Andre Leč, kancelarijski službenik koji je tom prilikom isprobavao svoju novu kameru. Leč je preminuo 1987. godine, a njegov sin Paul, sređujući očevu dokumentaciju, 2013. godine pronašao je kutiju sa jednostavnim natpisom – Kenedi.

Tada je svet prvi put ugledao snimak američkog predsednika samo nekoliko minuta pre kobnog atentata.

– Moja porodica je živela u Dalasu u novembru 1963. Otac je 22. novembra odlučio da upotrebi svoju novu kameru kako bi snimio Kenedija. Ovaj video je snimljen nekoliko blokova dalje od mesta zločina dok je predsednik prolazio glavnom ulicom. Kasnije će biti ubijen – rekao je Paul nakon što je snimak postao dostupan javnosti.

 

Zapis je načinjen u 12:30h odnosno minut pre nego što će doći do atentata! Pogledajte šta je na njemu:

 

izvor: srbija danas

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: