"DEMONTIRAĆEMO REŽIM MILA ĐUKANOVIĆA" Crnogorska opozicija najavila formiranje ekspertske vlade
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Građani Crne Gore prvi put u istoriji na izborima promenili aktuelnu vlast.

Preliminarni rezulati izbora u Crnoj Gori ukazuju da su građani ove države prvi put u istoriji na izborima uspeli da promene vlast.

Vladajuća DPS Mila Đukanovića nema većinu da formira vladu a tri najače opozicione stranke najavljuju formiranje ekspertske vlade koja će, kako kažu, "demontirati režim Mila Đukanović".

Na osnovu 98,55 odsto obrađenog uzorka crnogorska Državna izborna komisija objavila je preliminarne rezultate prema kojima je Demokratska partija socijalista osvojila 35,12, a koalicija a koalicija "Za budućnost Crne Gore" 32,52 odsto glasova.

Novu parlamentarnu većinu u Crnoj Gori činiće tri opozicione koalicije - "Za budućnost Crne Gore", "Mir je naša nacija" i "Crno na bijelo", saopštio je Centar za monitoring i istraživanje.

Koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravka Krivokapića osvojila je 27 mandata, "Mir je naša nacija" deset i koalicija "Crno na bijelo" četiri mandata.

Nosilac liste koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić poručio je da se dogodila sloboda.

- Desila se sloboda. Ko čeka, dočeka, nakon 31 godine apsolutne vlasti moralo se desti ovo. Činjenica je da ko udari na Boga i Svetog Vasilija, mora tako da prođe - rekao je Zdravko Krivokapić.

On je istakao je da je koalicija čiji je nosilac spremna da pruži ruku pomirenja svima, jer bez toga, kaže, nema bolje Crne Gore, i nudi da sve nacionalne stranke priđu pobedniku da zajedno grade budućnost.

Milo Đukanović, predsednik Crne Gore i DPS-a u svom sinoćnjem obraćanju rekao je da je Demokratska partija socijalista osvojila oko oko 145.000 glasova - 30 mandata i da zajedno sa dosadašnjim koalicionim partnerima ima 40 mandata.

Srpski izveštač iz Podgorice javlja da je jutro mirno i da su građani poslušali savete koji su pozvali da ostanu u svojim kućama, ali su noću prolazili automobilima kroz Podgoricu trubeći. Tako je bilo i u ostalim crnogorskim gradovima.

Jedini incident za koji smo čuli je da je u Nikšiću u kružni tok gde su se okupili građani uletelo jedno vozilo. Povređeno je nekoliko osoba, među kojima i sam vozač koga su napali građani.

Predsednik Crne Gore i predsednik DPS-a Milo Đukanović u svom sinoćnjem obraćanju poručio da je DPS osvojio najviše glasova na jučerašnjim izborima i samim tim najviše mandata - 30 od 81.

Ali očigledno to neće biti dovoljno da formira vlast. Nedostaje im jedan mandat za većinu.

Devet lista je ušlo u crnogorski parlament.

izvor: srbija danas

Milo Đukanović crni bombarder

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano