Deset najomraženijih fudbalskih ličnosti
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Renomirani fudbalski magazin FourFourTwo sastavio je listu najomraženijih ličnosti u svijetu fudbala. Na listi su se našla neka zanimljiva imena, a mišljenja čitaoca su različita.

Prvo mjesto je pripalo Seppu Blatteru, bivšem predsjedniku svjetske fudbalske krovne kuće FIFA-e, koji je u januaru 2015. i službeno napustio. 

Blatter: Suspendovan na osam godina vršenja ikakvih dužnosti glede fudbala

Drugo mjesto pripalo je treneru Tottenhama Joseu Mourinhu. Harizmatični portugalski stručnjak se ne libi reći šta misli, iako nekad i nije upravu. Često krivce za neuspjeh pronalazi u drugima, pa ga je FourFourTwo svrstao na čak drugo mjesto liste najomraženijih ličnosti.

Harald Schumacher, nekada kontraverzni golman Njemačke, se našao na trećem mjestu. On se na Svjetskom prvenstvu 1982. godine sudario s Patrickom Battistonom koji je ostao bez svijeti sa nekoliko slomljenih zuba i ozlijeđenom kralježnicom.

SP 1982. godine: trenutak kada se Schumacher sudara sa Battisonom

 

Michael Platini, kao i Sepp Blatter, omražen zbog velikog broja malverzacija. Obavljao je funkciju predsjednika UEFA-e, a 2019. godine je bio i uhićen zbog povezanosti sa istragom oko domaćinstva Svjetskog prvenstva 2022. godine. 

U deset najomraženijih su još Cristiano RonaldoRichard Keyes, bivši fudbaler Liverpoola El Hadji DioufPete Winkleman, vlasnik MK Donsa, John Terry, te bivši direktor Juventusa i jedan od učesnika afere 'Calciopoli' Luciano Moggi.

Luciano Moggi

Zanimljiva je i proširena verzija liste na kojoj su mjesto našli: Diego Maradona (13. mjesto), Roman Abramovich (25. mjesto) i Sir Alex Ferguson (30. mjesto).

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano