DIVNE VIJESTI : Mala Sofija svakim danom sve bolje

Prošla su dva mjeseca otkako je mala Sofija Markuljević sa roditeljima otišla na liječenje u San Francisko. Stigle su i vijesti koje Srbija, ali i region, željno očekuju - Sofija je svakim danom sve bolje. Stefan i Marija Markuljević sada apeluju na sve ljude dobre volje da se priključe akcijama za pomoć u liječenju druge bolesne djece.

 

Djevojčica Sofija i njeni roditelji -

Djevojčica Sofija i njeni roditelji

Sofija Markuljević je s roditeljima Stefanom i Marijom oko dva mjeseca u Los Anđelesu gdje je 2. septembra primila zolgensmu - lijek za liječenje spinalne mišićne atrofije, najskuplji na svijetu i registrovan samo u Sjedinjenim Američkim Državama.

Otac Stefan objašnjava da Sofija od tada dobija velike količine steroida i da je iz tog razloga potrebno stalno praćenje u bolnici i analize krvi i ostalih parametara koji su potrebni.

- Svakodnevica nam je takva da imamo stalno vježbice, što fizikalnu terapiju, što okupacionu, bazen i to je nešto što doprinosi Sofiji da bude mnogo bolje. Sofija je mnogo jača, mnogo čvršća, jače se dere i plače što je jako dobro i ima odlične rezultate - priča Stefan.

Dodaje i da zna da ne može sve to preko noći i da je daleko od odličnog ali je, kako kaže, mnogo bolje nego što je bilo.

- Moram da se zahvalim svim porodicama ovdje u Los Anđelesu koje su nam pomogle kada smo došli, da se snađemo, smjestimo, pronađemo bolnicu i sve ono što nam je bilo potrebno i uvijek su bili tu za nas i ovim putem želim da im kažem hvala - zahvalan je otac Sofije.

Marija, Sofijina majka, istakla je takođe da se veliki broj ljudi u Los Anđelesu uključio kada je Sofiji bila potrebna pomoć i puno im pomogao.

Dodala je i da se i sada na razne načine uključuju u akcije za Lanu, Minu, Aniku, Olivera i svu drugu djecu kojima je potrebna pomoć.

- Mi još jednom želimo da se zahvalimo svima vama koji ste Sofiji dali šansu da dođe ovdje da dobije terapiju i da se svi zajedno borimo da ona bude bolje. Na sve moguće načine ste nam pomogli i želimo da apelujemo na sve koji su u mogućnosti da se takođe uključe u akciju za Lanu, Minu, Aniku, Olivera i drugu djecu i da uz božiju pomoć sva ta djeca dobiju terapiju i da se ovdje pridruže Sofiji - poručila je Marija Markuljević za RTS iz Los Anđelesa. 

IZVOR: RTRS

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: