Diži se, Srbijo! Aniki ostalo još jako malo do cilja

Anikini mama i tata su 12. novembra objavili da imaju rok da do sredine decembra skupe preostalih 1,2 miliona evra, kako bi devojčica bila spremna da u januaru primi terapiju, a sad su objavili da povlače kutije.

“Dragi Anikini pomagači, obaveštavamo vas da smo vrlo blizu cilju, toliko da danas povlačimo sve kutije i počinjemo sa uplatom sredstava sa različitih platformi”, objavila je Anikina porodica, ali i dodala da objava “nije u potpunosti euforična”.

“…Jer dok sve uplate ne budu proknjižene i vidljive i ne dobijemo zeleno svetlo od Budi human fondacije da raspolažemo sa dovoljnim novčanim sredstvima da platimo Anikinu terapiju, za nas borba nije gotova. Verujemo da ćemo u narednih 7-10 dana imati jasnu sliku i nadamo se daćemo se sa konačnim, euforičnim i radosnim vestima javiti uskoro”, napisali su na društvenim mrežama.

U međuvremenu je i država najavila da će Anika u Budimpeštu otići na lečenje avionom Vlade Srbije, tako da je devojčica bukvalno na korak do spasonosne terapije.

Anika Manić iz Gornjeg Milanovca boluje od spinalne muskulatorne atrofije i njeno stanje se pogoršava sve više kako vreme odmiče. Disanje i gutanje su sve slabiji, a u životu je održavaju aparati. Njena porodica polaže sve nade u injekciju Zolgensma, koju može da primi u Budimpešti, a koja košta 2,1 miliona evra. A da situacija bude još teža i alarmantnija, njeni roditelji dobili su rok do sredine decembra da prikupe novac, kako bi devojčica u januaru mogla da primi terapiju.

U proteklom periodu cela Srbija se aktivirala kako bi se na vreme prikupila pomoć za Aniku – gimnazijalci su pokretali izazove, muzičari pravili koncerte, umetnici prodavali svoje radove, Miloš Mijailović i njegova sestra su dali kuću, a čak su i mede s Gardoša završile na licitaciji.

izvor: nova rs

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: