DJELA KOJA VRAĆAJU VJERU U LJUDE - Kupljen plac u akciji „Kuća za Luku i Saru“
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

DJELA KOJA VRAĆAJU VJERU U LJUDE  - Kupljen plac u akciji „Kuća za Luku i Saru“

Potpisivanjem ugovora danas je ozvaničena kupovina placa za izgradnju kuće porodici Kostadinović iz Tabanaca, prenosi portal zvornikdanas.com

Oni su njihovu čiju životnu priču objavili u tekstu „Teška životna priča porodice iz Tabanaca.

U prvim danima akcije skupljeno je nešto preko 8.000 KM (bez materijalnih i deviznih donacija) na računu Svetosavske omladinske zajednice Zvornik. Formiran je i organizacioni odbor akcije koja je dobila ime „Kuća za Luku i Saru“. Organizacioni odbor za prvi zadatak je imao da pronađe plac za izgradnju kuće i izradi nacrt projekta za porodičnu kuću sa dvije spavaće sobe.

Poslije objave naše priče, građani Zvornika i mnogo dobrih i humanih ljudi se organizovalo da se skupe sredstva i izgradi kuća porodici koja je tragičnim slijedom okolnosti ostala bez osnovnih uslova za život.

Plac je ubrzo pronađen u Roćeviću i dogovorena je kupovina za 7.000 KM, a danas je i zvanično potpisan ugovor u Zvorniku kod notara Zorana Kovačevića koji je notarske usluge izvršio besplatno.

Ugovorom je predviđeno da kupci zemljišta budu Luka i Sara Kostadinović koje zastupa majka Mileva. Zemljište se ne može prodati, otuđiti, pokloniti niti opteretiti hipotekom dok djeca ne napune 30 godina.

Površina placa je 2 dunuma i 164 kvadrata, a SOZ Zvornik je na račun prodavca placa isplatio 7.000 KM od skupljenih donacija.

DJELA KOJA VRAĆAJU VJERU U LJUDE  - Kupljen plac u akciji „Kuća za Luku i Saru“

Akcija je sada u fazi planiranja izgradnje kuće. Građevinski projekat napravili su inženjeri kompanije Alumina, a uključilo se još mnogo građevinskih firmi i stovarišta građevinskog materijala iz Zvornika i okoline.

Donacije su još uvijek dobrodošle i možete ih uplatiti na račune Svetosavske omladinske zajednice iz Zvornika u NLB banci:

KM račun:
562-003-81423030-53

Devizni račun:
IBAN: BA395620038144966479
SWIFT BIC: RAZBBA22

(Izvor: zvornikdanas.com) / INFO BIRAČ

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano