ĐOKIĆE ZAPALIO SA 30 LITARA BENZINA, PA GLEDAO KAKO GORE: Da li će ovaj trag konačno odvesti policiju do ubice porodice?

Sumnja se da je zločinac posle spaljivanja tela porodice pobegao crvenim automobilom.

Policija je preuzela snimke sa kamera za video-nadzor koje se nalaze na benzinskim stanicama u okolini sela Moravac i u Aleksincu kako bi utvrdila gde je ubica Gorana (57), Gordane (56) i Lidije (25) Đokić nabavio benzin kojim je posle zločina spalio njihova tela.

Izvor navodi da se sumnja da je ubica za zločin iskoristio najmanje 30 litara benzina.

"Da biste spalili tri odrasle osobe i ceo automobil, potrebna je velika količina benzina. Stoga, ako je ubica gorivo kupio na jednom mestu, on će se lako uočiti na snimcima sa kamera. Istraga će biti otežana jedino ako je benzin kupovao na različitim lokacijama ili ako ga je izvukao iz “pasata” porodice Đokić nakon što ih je ubio. Zapremina rezervoara tog vozila je najmanje 60 litara, što je i više nego dovoljno da spalite omanju kuću", navodi izvor iz istrage, i dodaje da je ubica, u slučaju da je gorivo kupio, potrošio najmanje 5.000 dinara.

Kako su mediji već pisali, sumnja se da je zločinac posle spaljivanja tela porodice pobegao crvenim automobilom.

"Policija je već pokrenula potragu za tim vozilom. Ispitala je sve meštane da li su ga videli. Ono je primećeno na snimcima sa kamera za video-nadzor koji su preuzeti", objasnio je izvor.

Meštani sela Moravac ukazali su i na to da je jedan njihov komšija otputovao u Nemačku ubrzo nakon zločina. Oni smatraju da bi taj trag policija trebalo da prati.

"Bilo nam je sumnjivo što je otišao baš u vreme kada se tragalo za telima porodice Đokić. Ne upiremo prstom u komšiju i ne nazivamo ga ubicom, ali smatramo da bi definitivno trebalo da odgovori na neka pitanja policije. Možda nešto zna", rekli su meštani Moravca.

Podsetimo, Goran, Gordana i Lidija Đokić svirepo su ubijeni u noći između 26. i 27. septembra dok su iz Moravca išli ka svom stanu u Aleksincu. Sumnja se je ubica najpre pucao u njih, a potom njihova tela spalio i zakopao ih u jamu na obližnjoj njivi. Na 12 kilometara od tog mesta, u blizini sela Tešice, pronađen je i njihov automobil “pasat”, koji je takođe bio spaljen.

(Mondo/Alo)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: