STRAHOTE! ČISTE STRAHOTE! "Đoković namerno pogodio sudiju! Lažira povrede, Federer i Nadal mu nedostižni" Au, Španci!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković se oporavlja od povrede trbušnog mišića koju je zadobio na Australijan openu. Još uvek se ne zna kada će se vratiti na teren, ali bez obzira na to u pojedinim medijima nastavljaju da ga žestoko kritikuju.

Tako je španski "ABC" objavio tekst pod naslovom "Đoković, nezahvalnik broj jedan", u kojem je ponovo u negativnom svetlu pominjao devetostrukog šampiona Australijan opena.

U tekstu se, doduše ističu Novakovi uspesi na terenu, činjenica da ima velikih 18 Gren slem titula, ali se ističe da nikada neće imati popularnost Federera i Nadala. Zamera mu se i na "sumnjivim povredama" gde se citira ranija izjava Pabla Karenja Buste da nije iznenađen Novakovim traženjem medicinskog tajm-auta u neobičnim trenucima.

 
 

Takođe, u negativnom kontekstu pominju organizovanje Adrija tura i dodaju da "nije slučajno" pogodio linijskog sudiju na US Openu.

 

Novak Đoković
Novak Đoković
Foto: Reuters
 

- Nema nikakve sumnje da je turnir organizovao iz najbolje namere, kako bi pomogao onima kojima je bilo najteže tokom pandemije, igrajući protiv sjajnih igrača kao što su Zverev, Dimitrov i Tim. Ipak, sa punim tribinama, gledaocima bez maski i držanja distance, nekoliko igrača se zarazilo, uključujući njega i suprugu, a zemlja je dobila upozorenje zbog toga. Nije nimalo slučajno pogodio linijskog sudiju zbog čega je izbačen sa US Opena - piše ABC.

Na kraju teksta, dodaje se još nešto.

- Na terenu on stiče poštovanje. Ipak, Federer je taj, koji čak i bez igranja, pobeđuje u osvajanju nagrada za fer-plej iz godine u godinu. Ima čak 18 priznanja omiljenog tenisera među navijačima, a Nadal dobija priznanja saigrača, sa četiri nagrade za fer-plej i sportski duh. To su emotivni izazovi za sada nepristupačni za broja jedan. Kritikovanje njegovih imitacija, sumnjive povrede i pogađanje sudija, ne popravljaju njegovu popularnost. Nadal i Federer dele među sobom nagrade za fer-plej i omiljeni su među navijačima - zaključak je ovog španskog dnevnika.

srbija danas

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: