ĐUKANOVIĆ KONAČNO RASKRINKAN! Isplivali dokazi o tome kako je Milov režim godinama VLADAO I UCENJIVAO LJUDE

Nakon izborne noći 30. avgusta i poraza tridesetogodišnje DPS diktature, proces formiranja prve slobodne i demokratske Vlade Crne Gore je ubrzo započet i još uvek traje.

Različiti mediji u Crnoj Gori izveštavali su o "bežaniji" članova i odbornika DPS-a ali i drugih mahinacija kojima se odlazeći režim služi kako bi pokrila svoje tragove i zataškala nepočinstva. To se odnosi i na masovno uništavanje dokumentacije, ali i na "uhlebljavanje" poslušnika bivšeg režima kojima se nezakonito osigurava posao u državnim službama.

Iz Ujedinjene Crne Gore pomenuti slučaj su okarakterisali kao još jedan dokaz o tome kako je DPS vladao ovih godina i obezbeđivao većinu i ucenjivao ljude.

- Ogroman broj sklopljenih ugovora o zaposlenju nakon 30. avgusta, a do formiranja nove Vlade, su nezakoniti, a svi učesnici tih nelegalnih radnji će biti predmet istrage i nositi krivičnu odgovornost. Ne smemo razdvojiti u ovom slučaju "poslodavce" i "novozaposlene", koji krše zakone, jer zajednički učestvuju u tome - kazali su iz UCG.

 
 

Ujedinjena Crna Gora najoštrije osuđuje ovakvo ponašanje vršioca dužnosti, tehničkih rukovodioca, svih funkcija u ovom prelaznom periodu.

- Ovo je samo još jedan dokaz na koji način je DPS vladao ovih godina, kako je "obezbeđivao" većinu i ucenjivao ljude. Jurnjava sa konkursima i ugovorima je znak panike i pokušaj da se ispuni makar dio obećanih zaposlenja, jer su svesni da takva praksa prestaje i nestaje - navodi se u odgovoru našem portalu.

UCG opominje opoziciju da ovaj kratak vremenski period do formiranja nove Vlade nije oslobođen odgovornosti, "a kolege iz vlasti podsećamo da baš zbog neophodnosti borbe sa ovom zaostavštinom palog režima moramo ubrzati procese koje sada mi vodimo".

Maja Vukićević, poslanica koalicije ZBCG i član Predsedništva Demokratske narodne partije kazala je da je očigledno da DPS koristi vreme do formiranja nove Vlade da pozicionira svoje kadrove i na taj način oteža demontažu sistema.

- Jasno je da novu Vladu čeka težak posao. U poslednjih mesec dana Uprava za kadrove objavila je na stotine oglasa, među kojima su i oglasi za važne pozicije u organima državne uprave. Svakako da pre svega treba provjeriti zakonitost ovakvog zapošljavanja, tako da očekujem da nova Vlada ispita sve slučajeve ovog očigledno masovnog zapošljavanja u državnoj upravi od strane Demokratske partije socijalista - kazala je.

Prema njenim rečima, ovo je još jedan dokaz da u Vladi treba da budu ljudi koji su spremni da se nose sa ovakvim problemima, "sa malignim sistemom koji nam Demokratska partija socijalista ostavlja u nasleđe, koji su spremni da otvore mnoge procese, ne samo ove koji se tiču zapošljavanja".

Komentar na pomenute postizborne aktivnosti poraženog DPS-a dala nam je i Socijalistička narodna partija istakavši da smatraju nedopustivim to što odlazeća Vlada Duška Markovića koristi poslednje dane na vlasti kako bi uhlebila sebi odane članove.

- O kolikoj se zloupotrebi pozicije i moći radi svjedoči informacija da je za svega mesec i po dana od izbora Vlada imenovala više od sedamdeset funkcionera na pozicije u državnim resorima i državnim preduzećima. U istom periodu dodelila je i šest koncesija, od čega su četiri dobile firme Bemaks i Euromiks beton. Takođe, Veselin Veljović je zaposlio za stalno veliki broj pripadnika Uprave policije, ne vodeći računa o problemima koje time stvara novoj vladajućoj većini - kazali su iz te partije.

Kako navode, većina imenovanih funkcionera je bliska dugogodišnjoj vladajućoj koaliciji, koja je izgubila vlast na izborima 30. avgusta.

- Na taj način Marković i ekipa nastoje da zahvale svojim članovima i podržavaocima na lojalnosti koju su pokazivali svih ovih godina, ali očigledno i da zakomplikuju posao koji očekuje buduću Vladu koju će voditi nekadašnja opozicija - zaključili su iz SNP-a.

izvor: srbija danas

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: