ĐUKANOVIĆ PORUČIO: Neću podnijeti ostavku, Crna Gora meta agresivnog velikosrpskog nacionalizma
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Crnogorski predsjednik Milo Ðukanović izjavio je da u okolnostima u kojima je, kako tvrdi, krenuo proces frormalizacije kosovske nezavisnosti, priča o tome da je Crna Gora “prirodni dio srpskog svijeta”, prirodni dio “velike Srbije” za njega je, kaže, “neka vrsta hrane kojom treba nahraniti gladna nacionalisticka usta, koja sve teže podnose gubitke”.

“Crnogorci su Milogorci, još gore od toga, Crnogorci su ustaše, čime se, dakle, pokazuje elementarno neuvažavanje, odnosno za svakog ko zna istoriju… potpuno je jasno da se time pravi uvertira za ono što se želi poručiti”, rekao je Ðukanović i dodaje:

“Dakle, Crna Gora je greškom nekom 2006. godine ostvarila svoju samostalnost, ali Crna Gora je prirodni dio srpskog svijeta, prirodni deo ”velike Srbije” i vjerovatno, dodatno, u okolnostima u kojima je krenuo proces formalizacije nezavisnog Kosova, neka vrsta hrane kojom treba nahraniti gladna nacionalisticka usta, koja sve teže podnose gubitke kroz koje su prolazili”, rekao je Ðukanović.

Srbiji, prema njegovim riječima, najteže pada gubitak Kosova, pa bi, kaže, “Crna Gora u tu svrhu mogla dobro poslužiti”.

Ðukanović je rekao da Crna Gora ni najmanje ne gleda na to dobronamjerno, niti smatra da je to naivno.

“Dakle, ne slušamo to što se u zvaničnim obraćanjima kaže, nego uz to čitamo i između redova, a vrlo često ne treba čitati između redova, nego čitati samo i ono što je u redovima, i to je dovoljno”, kazao je Ðukanović.

Ponovio je da je Crna Gora meta agresivnog velikosrpskog nacionalizma, posebno u periodu nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Misli da Srbija, kako kaže, pokazuje da je zapravo u kontinuitetu u ozbiljnom problemu.

“Ja mislim da je to, nažalost, država koja je u kontinuitetu talac krajnje retrogradne nacionalisticke velikodržavne ideje”,  tvrdi Ðukanović.

Upitan da li će SPC nastaviti da svojata Crnu Goru, Ðukanović kaže da teba sačekati formiranje nove vlasti, a posle ćemo, dodaje, videti kako će se ta većina ponašati, i koliko će biti konzistentna u odnosu na iskušenja sa kojima će se Crna Gora suočavati“.

Na pitanje da li će podneti ostavku na predsedničku funkciju, odgovorio je negativno.

izvor: vop

Milo Đukanović

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano