Dodik će razgovarati sa funkcionerima povodom istupa Turkovićeve

 

BANJALUKA - Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik zakazaće sastanak sa funkcionerima na kojem će razgovarati o posljednjim istupima ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković koja je pozvala na ukidanje Republike Srpske, a Dodika uporedila sa Hitlerom.

"To je muslimanski fundamentalista i ekstremista. Prema Srbima pokazuje odnos duboke mržnje i nipodaštavanja i pokušava da Srbe stvrsta na tamnu stranu istorije", rekao je Dodik za RTRS.

Ovo je, kaže, kulminacija jednog nemogućeg statusa u BiH i svi koji se zalažu za BiH nude da nestane Republika Srpska i Srbi, da se pokore Hrvate, kako bi se muslimani i njihovi mudžahedina ovdje širili.

"Tako i ta Bisera Turković koja misli da je neka intelektualnost. To je onaj begovski mentalitet u kome je ona potomak porodice nekog vremena u kome su Srbi bili kmetovi, a oni begovi i ta njihova priča se i dalje nastavlja. Što se mene tiče, ovdje nikad neće moći da vraća begove", poručio je Dodik.

Prema njegovim riječima, u političkom Sarajevu u krugu čiji je Turkovićeva dio misle da su Srbija i Srbi najbolji kada su slabi.

Sada im, naglašava, smetaju Srbija i Republika Srpska koje sa fašizmom nemaju ništa, a srpski narod je slobodarski narod.

"Mi nikada ništa nismo učinili i nikoga nismo napali. Branili smo i Republiku Srpsku i odbranili", istakao je Dodik i dodao da to ne može ugrozi ni Turkovićeva.

On je podsjetio kako su se, kada je govorio u nekom opuštenijem političkom niovu, salve optužbi Vašingtona, NJujorka, Brisela, NJemačke slile na Republiku Srpsku i njegovo ime.

Prema njegovim riječima, sve to govori koliko je BiH besmislena, ne treba to ni Bošnjacima.

"Bošnjaci bi mogli da razviju svoju državicu od onoga što perspektivno kontrolišu. Da puste nas da imamo svoju slobodu, samostalnost, da puste Hrvate. Šta oni da traže u Širokom Brijegu, Livnu", rekao je Dodik.

Dodik je napomenuo da Banjaluka ne pripada muslimanima, već Srbima, šta god oni rekli o tome.

"Mi odlučujemo ovdje i nastavićemo da odlučujemo", naglasio je Dodik.

Sastanak sa funkcionerima, kako je rekao Dodik, zakazaće poslije posjete šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova.

Nezavisne

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Povezano
Autor: